ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ (HELLENIC NEIGHBORHOOD WATCH)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HELLENIC NEIGHBORHOOD WATCH (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ) ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ!) ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ(Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες για τη διακοπή). ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΡ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΟ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΚΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ (LAPD NEIGHBORHOOD WATCH PROGRAM)!!!!!

Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) είναι ειρηνική και φιλανθρωπική και δεν έχει σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις, δεν ασχολείται με όπλα, δεν εκπαιδεύει στα όπλα, δεν καλεί στα όπλα, δεν έχει σχέση με άλλες οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται «Πολιτοφυλακή». Ιδρύθηκε στα πρότυπα του διεθνούς Neighborhood Watch από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών ΕΚΕΟ (που στελεχώνεται από Καθηγητές Ανωτάτων Σχολών και Διδάκτορες Ερευνητές) και έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Απευθυνόμαστε στον Πατέρα, στον Αδελφό, στο Γείτονα, στο Νόμιμο Μετανάστη κλπ που θέλουν να ζουν σε μια ειρηνική και ασφαλή γειτονιά χωρίς να φοβούνται τη νύχτα για τα παιδιά τους και την οικογένεια τους. Διαβάστε τη διακήρυξη:
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) παρακολουθώντας καθημερινά λόγω του επιστημονικού του αντικειμένου την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα ίδρυσε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ  (Hellenic Neighborhood Watch) ως ένα Επιστημονικό Πρόγραμμα Ελέγχου Εγκληματικότητας. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή δεν αποτελεί Ιδιωτική Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση. Το EKEO ως κοινωφελές κέντρο επιστημονικών ερευνών σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Ελέγχου Όπλων δεν έχει καμία εμπορική η επιχειρηματική δραστηριότητα (δεν προβλέπεται από το καταστατικό του) ενώ στελεχώνεται από Καθηγητές Ανωτάτων Σχολών και Διδάκτορες Ερευνητές. Στην Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) καλούνται να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες (αρχικά) ως εθελοντές και στη συνέχεια ως έμμισθα στελέχη (όχι ως προσωπικό ασφαλείας!) όταν φυσικά υπάρξει η ανάλογη οικονομική υποστήριξη διαφόρων φυσικών και νομικών προσώπων. Στους Έλληνες Πολιτοφύλακες φυσικά μπορούν να ενταχθούν εθελοντικά ακόμη και εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αν και η όποια οικονομική τους υποστήριξη δεν επιτρέπεται να είναι με μορφή μισθού αλλά θα είναι με τη μορφή βραβείων, αριστείων, υποτροφιών και άλλων νομίμων μεθόδων που επιτρέπει η υπηρεσία τους. Όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους εντός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης για τους νεώτερους.

Σκοπός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής
Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) αποτελείται από Έλληνες Πολίτες, υποστηρίζεται από τους Έλληνες Πολίτες για να ενισχύσει την ασφάλεια όλων των Πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα (ανεξαρτήτου θρησκεύματος η εθνικότητας). Ως μη κερδοσκοπικής φύσεως οργανισμός (ως παράρτημα του EKEO) σκοπό έχει να υπερασπίζεται αφιλοκερδώς την ασφάλεια όλων των Πολιτών εντός της επικράτειας της Ελλάδας, ένα καθήκον που έχει κάθε πολίτης μόνο που τώρα μπορεί να γίνει με συντεταγμένο και επιστημονικό τρόπο. Τα στελέχη της πολιτοφυλακής είναι εθελοντές Έλληνες πολίτες (με πιθανότητα έμμισθης σχέσης) που οργανώνονται σε ιεραρχημένες ομάδες ασφαλείας προκειμένου να διεξάγουν (φυσικά ΑΟΠΛΕΣ!) περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις έτσι ώστε: (α) να αποτρέπουν τη διάπραξη κακουργημάτων και αυτόφωρων πλημμελημάτων (στα πλαίσια πάντα των νόμων του κράτους) και (β) να καλούν άμεσα την Ελληνική Αστυνομία να επέμβει προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες παρέχοντας κάθε είδους νόμιμη υποστήριξη της Αστυνομίας στο έργο της . Στο εξωτερικό η εθελοντική αυτή οργάνωση ασφαλείας υπάρχει εδώ και δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία αλλά μεταφέρεται τώρα στην Ελλάδα με τις κατάλληλες τροποποιήσεις.
Οι Δυνάμεις Ελληνικής Πολιτοφυλακής (Hellenic Neighborhood Watch) θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών, σεισμών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών αφού στις τάξεις τους θα μπορούν να εντάξουν όλες τις ανεξάρτητες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό της δημόσιας ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας. Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης όπως οι προηγούμενες η Διοίκηση και ο Συντονισμός της τοπικής Ελληνικής Πολιτοφυλακής μπορεί να παραχωρείται στο Δήμαρχο της κάθε περιοχής.

 

Αρχές της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (Hellenic Neighborhood Watch)

Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard – Hellenic Neighborhood Watch):

 • Ιδρύθηκε από αγάπη και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο με σκοπό να παρέχει αφιλοκερδώς ασφάλεια και προστασία σε όλους όσους κατοικούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ανεξαρτήτου Εθνικότητας η Θρησκεύματος.
 • Δεν έχει καμία συμβατική σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλα τα μέλη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής ως Έλληνες Πολίτες προφανώς υπόκεινται στους στρατολογικούς νόμους του κράτους περί στρατιωτικής θητείας, εφέδρων, επιστράτευσης, εκπαίδευσης σε νέα όπλα κλπ.
 • Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις η άλλες ένοπλες η άοπλες ομάδες που σκοπό έχουν την εμπλοκή τους σε ένοπλες η άοπλες συγκρούσεις. Καμία εκπαίδευση δεν γίνεται σε οπλικά συστήματα η στρατιωτικές επιχειρήσεις!
 • Δεν ανταγωνίζεται τα Σώματα Ασφαλείας αλλά αποτελεί σύμμαχο και υποστηρικτή τους όπου και όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις και οι νόμοι του κράτους.
 • Δεν είναι Ιδιωτική Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) και δεν συνάπτει εμπορικές συμβάσεις και συμβόλαια παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με φυσικά και νομικά πρόσωπα (γενικά δεν παρέχει τις υπηρεσίες του αρ.1 του ν.3707/2008).
 • Δεν αποτελεί δύναμη καταστολής πλήθους η ταραχών και δεν εμπλέκεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
 • Δεν είναι πολιτικός οργανισμός και δεν υποστηρίζει κανένα πολιτικό οργανισμό. Τα στελέχη του προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και ιδεολογίες (Αριστεροί, Δεξιοί, Ανένταχτοι κλπ).
 • Σέβεται και τηρεί όλους τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και δρα στα πλαίσια του Συντάγματος.
 • Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά κοινωφελή, φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
 • Δεν διακατέχεται από φανατισμό, ρατσισμό η άλλα αντικοινωνικά αισθήματα κατά των μεταναστών, των αλλοδαπών και των μειονοτήτων. Στην Ελληνική Πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και οι νόμιμοι μετανάστες που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα και θέλουν να βοηθήσουν αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τη νοοτροπία και τη γλώσσα των ομοεθνών τους που εμπλέκονται σε παραβατική συμπεριφορά (προϋπόθεση όμως είναι η πολυετής νόμιμη εργασία στην Ελλάδα)
 • Δεν παρέχει κάλυψη η υποστήριξη σε όποιον πολίτη ενταχθεί (έμμισθα η άμισθα) στην Ελληνική Πολιτοφυλακή όταν αυτός παραβιάζει τους νόμους του κράτους. Κάθε Έλληνας Πολιτοφύλακας εκπροσωπεί τον εαυτό του στις ενέργειες του και όχι την Ελληνική Πολιτοφυλακή που αποτελεί εθελοντικό σώμα (εκτός και αν υπάρχει ρητή εξουσιοδότηση της Ελληνικής Πολιτοφυλακής).
 • Αποτελείται από άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, υψηλό ήθος και δημοκρατικές πεποιθήσεις που θέλουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο
 • Ευελπιστεί στο μέλλον να παρέχει έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν αποδείξει το ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια της ίδρυσης της Ελληνικής Πολιτοφυλακής.
 • Στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και την υποστήριξη τους προκειμένου να εξασκήσει ανταγωνιστική δράση στο έγκλημα και στη βία.
 • Υποστηρίζει με εκπαιδευτικά προγράμματα τους μαθητές ώστε να ενταχθούν αν επιθυμούν (με την άδεια των γονέων) στην Ελληνική Πολιτοφυλακή προς όφελος των συμμαθητών τους και της ασφάλειας στα σχολεία.

Στα αρχικά στάδια της λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτοφυλακής θα υπάρξει μια περίοδος επώασης κατά την οποία θα δημιουργηθεί μια συμβατική ιεραρχία η οποία και πάλι είναι προαιρετική και σκοπό έχει το συντονισμό των ενεργειών του σώματος των Ελλήνων Πολιτοφυλάκων.

Οικονομικοί Πόροι της Ελληνικής Πολιτοφυλακής

Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard – Hellenic Neighborhood Watch) βασίζεται κυρίως στην εθελοντική συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών που τη στελεχώνουν. Όμως ασφαλώς το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα επιδιώξει την εύρεση των κατάλληλων οικονομικών πόρων προκειμένου να υποστηρίξει τα στελέχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Ειδικότερα θα αναζητηθούν δωρεές και επιχορηγήσεις φυσικών και νομικών προσώπων (εντός και εκτός Ελλάδας) προκειμένου να υπάρξει οικονομική υποστήριξη των πολιτοφυλάκων (όχι όμως με την ιδιότητα του υπαλλήλου εταιρίας ΙΕΠΥΑ αλλά με την ιδιότητα του στελέχους της Ελληνικής Πολιτοφυλακής). Κανένας Πολίτης δεν πρέπει να δώσει χρήματα η συνδρομές σε οποιοδήποτε μέλος της Ελληνικής Πολιτοφυλακής ενώ απαγορεύεται στους Έλληνες Πολιτοφύλακες να ζητούν η να παίρνουν χρήματα από τους πολίτες (να ενημερωθεί άμεσα η Αστυνομία σε κάθε τέτοια περίπτωση). Κάθε φορά που οι Έλληνες Πολιτοφύλακες θα χτυπούν την πόρτα ενός πολίτη θα του δίνουν ενημερωτικά φυλλάδια, τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους και θα τους θυμίζουν με την επίσκεψη τους ότι κάπου εκεί κοντά θα περιπολούν έτοιμοι να αποτρέψουν το έγκλημα εις βάρος του. Μέρα-Νύχτα θα υπάρχουν πολιτοφύλακες που θα περιπολούν προκειμένου να αποτραπούν οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι βιασμοί, οι κλοπές αυτοκίνητων και η διακίνηση ναρκωτικών. Οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων των Πολιτοφυλάκων ώστε να τους καλέσουν όταν βρεθούν σε κίνδυνο ακόμη και αν δεν περιπολούν οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή στην περιοχή (φυσικά αφού έχουν ήδη καλέσει την Αστυνομία). Οι Έλληνες Πολιτοφύλακες (Neighborhood Watchers) δεν έχουν ωράριο αφού προστατεύουν την ίδια τους την πατρίδα σπεύδοντας στο χώρο του εγκλήματος για υποστήριξη των συμπολιτών τους. Η παρουσία της Ελληνικής Πολιτοφυλακής έξω από τα σχολεία θα αποτελέσει δύναμη αποτροπής για τους πάσης φύσεως εξωσχολικούς εγκληματίες που απειλούν τη νεολαία της Ελλάδας. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα διστάσουν να δώσουν ένα μικροποσό ως συνδρομή ενίσχυσης των δραστηριοτήτων αυτών προκειμένου να μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια εκτός από την Αστυνομία και τις Δυνάμεις Πολιτοφυλακής που θα περιπολούν στη γειτονιά τους.
Όλα τα έσοδα από τις συνδρομές των Ελλήνων Πολιτών, τις δωρεές και τις επιχορηγήσεις θα καταγράφονται στο βιβλίο συνδρομητών και δωρητών του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων. Όλα τα έσοδα αυτά θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες της Ελληνικής Πολιτοφυλακής και την εκπαίδευση των Ελλήνων Πολιτοφυλάκων και βέβαια όλα τα οικονομικά στοιχεία θα είναι πάντα στη διάθεση των Αρχών της Ελληνικής Πολιτείας και κάθε ατόμου που έχει εύλογο ενδιαφέρον.
Καμία απολύτως υποχρέωση δεν έχουν οι Έλληνες Πολίτες να καταβάλλουν συνδρομές στην Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Neighborhood Watch) αφού η προσφορά του ιδρύματος είναι Εθελοντική και Φιλανθρωπική.

Νομική Βάση
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) συχνά τονίζει ότι κανείς δεν πρέπει να υποκαθιστά τα σώματα ασφαλείας διότι αυτό είναι παράνομο. Για παράδειγμα απαγορεύεται στο προσωπικό ασφαλείας να φέρει ρόπαλα και ράβδους (για πυροβόλα όπλα και μαχαίρια δεν πρέπει να γίνεται καν λόγος!). Όμως κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να προβεί σε συλλήψεις εγκληματιών (αν και αυθόρμητα σε φόνους και ληστείες οι πολίτες συλλαμβάνουν τον εγκληματία αν μπορούν). Για να γίνει αντιληπτό πότε ένας πολίτης μπορεί να προβεί σε συλλήψεις αναφέρουμε απόσπασμα της γνωμοδότησης του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά (#13/2004) που αναφέρει τα εξής: «Κρίνουμε βεβαίως αναγκαίο να σημειώσουμε ότι τα ανωτέρω δεν αναιρούν το δικαίωμα το οποίο συμφώνως προς το άρθρο 275 παρ. 1 Κ.Π.Δ. έχει οποιοσδήποτε πολίτης, όταν υποπίπτει στην αντίληψή των ότι οι υπάλληλοι ή οι επισκέπτες (…) διαπράττουν με οποιονδήποτε τρόπο αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, π.χ. κατέχουν και εισάγουν (…) με ή χωρίς το όχημά των ναρκωτικά ή έχουν αφαιρέσει αντικείμενα (…) κ.λ.π., να τους συλλαμβάνουν και να τους παραδίδουν στην προσκαλούμενη προς τούτο αστυνομική αρχή.» Ας δούμε τώρα τι λέει το άρθρο 275 του ΚΠΔ που αναφέρει ο Άρειος Πάγος:
«Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.»
Σύμφωνα με τις σχετικές σημειώσεις του Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου οι Έλληνες Πολίτες (και βέβαια και τα στελέχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής) έχουν δικαίωμα σύλληψης κάθε παραβάτη που διαπράττει προφανές αυτόφωρο πλημμέλημα η κακούργημα με την υποχρέωση την άμεσης προσαγωγής του στον εισαγγελέα η καλύτερα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ώστε να μη μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα περιορισμού του δράστη (αρ.275, αρ.279 του ΚΠΔ)

 

Ελληνική Πολιτοφυλακή – Neighborhood WatchΑπαραίτητες Προϋποθέσεις Ένταξης στην Ελληνική Πολιτοφυλακή
Κάθε Έλληνας Πολιτοφύλακας (και ιδιαίτερα οι Ομαδάρχες!) πρέπει να πληροί της παρακάτω προϋποθέσεις:
α. είναι Έλληνας πολίτης ή ομογενής ή πολίτης χώρας – μέλους της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, εφόσον για τον τελευταίο δεν συντρέχει κώλυμα δημόσιας τάξης ή δημόσιας ασφάλειας ή δημόσιας υγείας,
β. έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
γ. δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για τα εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, απιστίας περί την υπηρεσία, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας ή δωροληψίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, λαθρεμπορίας και περί όπλων και εκρηκτικών υλών, ανεξάρτητα αν η καταδίκη αυτή αναγράφεται ή όχι στο ποινικό μητρώο του αιτούντος,
δ. δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε στερητική της ελευθερίας ποινή ανώτερη των έξι (6) μηνών για έγκλημα του άρθρου 7 αυτού του νόμου και για κάθε έγκλημα που τελέσθηκε με δόλο,
ε. δεν κρατείται προσωρινά ή δεν έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄ ή δεν έχει καταδικασθεί έστω και με οριστική απόφαση για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄. Το κώλυμα αυτό ισχύει μέχρις ότου εκδοθεί αμετάκλητη απαλλακτική απόφαση,
στ. δεν έχει στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων του, έστω και εάν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους,
ζ. δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση,
η. δεν έχει απολυθεί από δημόσια υπηρεσία για πειθαρχικό παράπτωμα σχετικό με τα αδικήματα της περίπτωσης γ΄ της παρούσας παραγράφου,
θ. δεν είναι κατασκευαστής ή έμπορος όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών υλών
ι. δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών
κ. δεν είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) αλλά ούτε και εργάζεται σε ΙΕΠΥΑ.

Ελληνική ΠολιτοφυλακήΟμαδάρχες Ελληνικής Πολιτοφυλακής
Οι ομάδες της τοπικής Ελληνικής Πολιτοφυλακής που θα ιδρυθούν θα διαχειριστούν στο μέλλον όχι μόνο τα θέματα ασφαλείας της περιοχής τους αλλά και ένα κεφάλαιο από τις αυθόρμητες δωρεές, τις συνδρομές και τις χορηγίες φυσικών και νομικών προσώπων που θα αντιληφθούν ότι θα μπορούν ανά πάσα χρονική στιγμή να καλέσουν την πολιτοφυλακή της περιοχής τους είτε στην επιχείρηση τους είτε στο ίδιο τους το σπίτι όταν κινδυνεύσουν (χωρίς βέβαια να υποχρεούνται στην οικονομική αυτή υποστήριξη λόγω της εθελοντικής και κοινωφελούς δράσης της Ελληνικής Πολιτοφυλακής). Τα πρώτα μέλη που θα αναλάβουν τοπικοί Ομαδάρχες θα αποτελέσουν και τους διαχειριστές του τοπικού λογαριασμού των συνδρομητών και δωρητών της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Πρέπει λοιπόν οι κατά τόπους ομαδάρχες να αποδειχθούν δραστήριοι ώστε να εμπεδώσουν την ιδιότητα της και να αποδείξουν την αξία τους (βλ. εγχειρίδιο ομαδάρχη). Μετά τη δημιουργία της ομάδας θα υπάρξει ουσιαστικά μια αρχαιότητα που θα χαρακτηρίζει και την ιεραρχία της. Αν νομίζετε ότι έχετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του Ομαδάρχη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής συνδεθείτε με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (CivilGuard) ώστε να ενημερωθείτε για τις διαδικασίες ανάδειξης των ομαδαρχών από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρυτικού φορέα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (i.e. Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων).

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Ομαδάρχη της τοπικής Ελληνικής Πολιτοφυλακής μπορούν να στέλνουν το αίτημα τους στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (Director@ArmsControl.gr). Το αίτημα τους πρέπει να συνοδεύεται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα καθώς και τα στοιχεία πέντε ατόμων της περιοχής του που ο υποψήφιος Ομαδάρχης επιθυμεί να συμπεριλάβει στην τοπική Ελληνική Πολιτοφυλακή και οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ένταξη τους.

Στην Επιλογή του Ομαδάρχη της κατά τόπους Ελληνικής Πολιτοφυλακής ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν τα επιπλέον προσόντα του υποψηφίου (εμπειρία, εκπαίδευση, σπουδές, κλπ). Μετά την επιλογή του ο Ομαδάρχης θα καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στο Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ότι πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις (το ίδιο ισχύει και για κάθε επιλεγμένο Πολιτοφύλακα).

Επισημαίνεται ότι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο μέλλον στην Ελληνική Πολιτοφυλακή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σχόλια που αναρτούν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook η στα ιστολόγια τους. Εντοπισμός σχολίων μίσους, ύβρεων κατά πολιτών, πολιτικών, θεσμών, η απειλές κατά της κυβέρνησης η άλλης ομάδας πολιτών αυτόματα θέτουν το άτομα αυτά όχι μόνο εκτός της Ελληνικής Πολιτοφυλακής αλλά αποκλείουν και κάθε σχέση τους με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή έχει συγκεκριμένες κοινωφελείς αρχές και σκοπό την προστασία και την ασφάλεια όλων των πολιτών και όχι τη βία και την εκδίκηση.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον κορμό του καταστατικού της Ελληνικής Πολιτοφυλακής ενώ στο μέλλον θα υπάρξει ακόμη πιο αυστηρή νομική θεμελίωση του νέου αυτού εθελοντικού σώματος των Ελλήνων Πολιτών. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο Facebook για καθημερινή ενημέρωση