O Παναγιώτης Μπεγλίτης γεννήθηκε το 1957 στο Βέλο Κορινθίας. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια, από το Καίσαρι. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις στα Πανεπιστήμια Σορβόννης ΙΙ και XI στο Παρίσι. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Τμήματος Διπλωματικής Κατεύθυνσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (το βιογραφικό συνεχίζεται μετά το βίντεο)

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

Μιλά την αγγλική, γαλλική και ισπανική γλώσσα.

Ο Παναγιώτης Μπεγλίτης ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1987, στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

*
Tο 1992-1996 υπηρέτησε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

*
Από το 1999-2004 διατέλεσε Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενημέρωσης και Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

*
Τον Ιούνιο του 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, αναπτύσσοντας αξιόλογη δράση ως:

1.
Αντιπρόεδρος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας
2.
Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
3.
Μέλος στην Ευρωμεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση
4.
Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

*
Τον Σεπτέμβρη του 2007 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στο Νομό Κορινθίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., προωθώντας ενεργά και δυναμικά τα αιτήματα του τόπου του με ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές και παρεμβάσεις στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Διετέλεσε τακτικό μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς και τακτικό μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής

Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -το Μάρτιο του 2008 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους- και υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό του Κόμματος. Τον Οκτώβριο του 2009 ορίσθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Παναγιώτης Μπεγλίτης είναι παντρεμένος με τη Μαρία Γάργαλη και έχουν δύο παιδιά, μια κόρη, την Αριάδνη και έναν γιο, τον Ανδρέα.

Κάντε ένα σχόλιο