Go to fullsize image

Oliver Ivanovic

Ο Σέρβος Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για το Υπουργείο του Κοσσυφοπεδίου Oliver Ivanovic είπε τη Πέμπτη ότι είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Kosovska Mitrovica στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαϊου προκειμένου να ακυρωθεί το σχέδιο του Peter Feith, αρχηγού  του International Civilian Office (ICO) για πλήρη ενσωμάτωση του βορείου Κοσσυφοπεδίου.

«Το σχέδιο του Feith για ένταξη του βορείου τμήματος του Κοσσυφοπεδίου στους θεσμούς του ενδιάμεσου Κοσσυφοπεδίου δεν έχει καμιά πιθανότητα να πετύχει,  αντίθετα θα προκαλέσει εντάσεις και  άσκοπες συγκρούσεις στα βόρεια, για το λόγο αυτόν η Σερβία επιμένει να γίνουν εκλογές στη  Mitrovica το γρηγορότερο» είπε ο Ivanovic στη σερβική ραδιοτηλεόραση (RTS).

                                                                                                    Go to fullsize image

Σχολιάζοντας τη στήριξη που παρέχει το International Steering Group for Kosovo στο σχέδιο του Feith και το γεγονός ότι ο αρχηγός του ICO θα προωθήσει το σχέδιό του στις κρατικές αρχές του Βελιγραδίου με διαμεσολαβητές, ο Ivanovic είπε ότι η διαδικασία δεν θα αλλάξει την επίσημη θέση της Σερβίας.

Η Σερβία έχει τονίσει με σαφήνεια ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί το σχέδιο καθώς η υπηρεσιακή τοπική αυτοδιοίκηση και οι αξιόπιστοι αξιωματούχοι της, ειδικά στη Mitrovica, έχουν αποκλείσει τη πιθανότητα τέτοιων σχεδίων.

Σχετικά με τη δήλωση του ομιλητή στο υπηρεσιακό Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου Jakup Krasnici για τηGo to fullsize imageν υποτιθέμενη σπουδή των Αλβανών Κοσοβάρων στους δήμους του Bujanovic και του Presevo να ενσωματοθούν στο Κοσσυφοπέδιο, ο Ivanovic σημείωσε ότι περιμένει πρώτα το UNMIK και ύστερα τους αντιπροσώπους της Ε.Ε. του  EULEX και του NATO να αντιδράσουν στη δήλωση.

ΠΗΓΗ:TANJUG

Κάντε ένα σχόλιο