Η εταιρία Lockheed Martin Corp, υπ΄αριθμόν 1 πάροχος κατασκοπευτικής τεχνολογίας στη κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται σκληρά για τη βελτίωση των προβλέψεων και της προστασίας από αυξανόμενες περίπλοκες και ύπουλες κυβερνοεπιθέσεις.

Η Lockheed ο μεγαλύτερος εργολάβος του Πενταγώνου ανοίγει ένα δεύτερο κέντρο κατασκοπείας εσωτερικής ασφάλειας στο Denver αυτή την εβδομάδα με σκοπό να συμπληρώσει αυτό που εγκαινιάστηκε το Μάϊο του 2008 στο Gaithersburg του Μαίρυλαντ.

Σε ένα βίντεο του Υou Tube σχετικά με το νέο κέντρο της εταιρίας κάποιοι αναλυτές και προγραμματιστές λογισμικού  περιγράφουν το πρόβλημα της κυβερνο-ασφάλειας ως ένα πολύ σύνθετο αγώνα σκάκι μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και βιομηχανίας από τη μια και κάποιων μελών εγκληματικών ομάδων από την άλλη.

Οι κυβερνο-επιθέσεις γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες, επίμονες, ύπουλες και εστιασμένες ομολογούν οι αξιωματούχοι της εταιρίας, γεγονός που υποδεικνύει μεγαλύτερη δραστηριότητα από πλευράς κρατών και μελών του οργανωμένου εγκλήματος παρά τυχαίες, μεμονωμένες ενέργειες στο παρελθόν.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρίας, ο Eric Hutchins, αναλυτής κυβερνο-κατασκοπίας συμπλήρωσε ότι οι αναλυτές της εταιρίας επεξεργάζονται 1 εκατ. «περιστατικά» ημερησίως προσπαθώντας να αναγνωρίσουν τη μεγαλύτερη επικίνδυνη δραστηριότητα καθώς και πιθανά μοντέλα και πιθανούς στόχους. Εντόπισε ότι η απειλή αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι συνέπειες είναι τόσο έντονες που οφείλουν στην Lockheed να είναι πολύ δημιουργικοί και πρωτοπόροι.

YouTube Preview Image

Το 25.000 τετρ. ποδών  κέντρο που κατασκεύασε η εταιρία μαζί με ένα μακρύ κατάλογο συνεταίρων για περίπου $17 εκατ., διαθέτει ευρύχωρους ανοιχτούς χώρους για συνεργασία της εταιρίας με τους συνεταίρους και τους πελάτες της όπως η ΝΑSA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Δίνει τη δυνατότητα για πραγματοποίηση ζωντανών τεχνολογικών ασκήσεων όπου θα επιχειρούνται, από το τέλος του έτους, δοκιμές της ανθεκτικότητας λογισμικού σε πραγματικό και εικονικό περιβάλλον.  

Η αυξανόμενη ειλικρίνεια για τις δραστηριότητες σχετικά με την κυβερνο-ασφάλεια έρχεται σε αντίθεση με το υπόβαθρο των έντονων ανταγωνισμών με άλλες εταιρίες όπως οι Northrop Grumman Corp, General Dynamics Corp, Raytheon Co, και Science Applications International Corp για το μερίδιο της αυξανόμενης αλλά διασπασμένης αγοράς για κυβερνο-ασφάλεια και άμυνα.

Η προσέγγιση της Lockheed είναι να προσπαθεί να βρίσκεται μπροστά από τις απειλές χρησιμοποιώντας ένα θετικό τρόπο που εξετάζει τα μοντέλα συμπεριφοράς και τα λεπτομερή μοντέλα ανάλυσης προκειμένου να αναγνωρίσει πιθανές κυβερνο-«εκστρατείες» είπε ο Rick Johnson υψηλόβαθμος τεχνολογικός αξιωματούχος στο τομέα Συστημάτων Πληροφορικής και της εταιρίας.

Η  Lockheed αντί να εστιάζει σε μια συγκεκριμένη επίθεση χρησιμοποιεί μια μακροοπτική που μπορεί να βοηθά τους αναλυτές της να προβλέπουν τους στόχους πριν πληγούν ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία αναγνώρισε ότι δεν είναι σε θέση να πετύχει 100% πρόληψη και ότι εργάζεται προκειμένου να αυξήσει την ανθεκτικότητα των συστημάτων έτσι ώστε οι εταιρίες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και δεχθούν επίθεση.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Κάντε ένα σχόλιο