Δύο ακόμη βρετανοί στρατιώτες οι οποίοι σκοτώθηκαν την Τρίτη από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας 20 χλμ. βορείως της περιοχής Μούσα Καλάχ στην επαρχία Χελμάντ προστέθηκαν στην λίστα των θυμάτων των επιχειρήσεων της Νατοϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι στρατιώτες μετείχαν σε επιχείρηση για να εμποδίσουν αντάρτες να διεισδύσουν σε αυτή την περιοχή, ενώ ο θάνατός τους αυξάνει σε 125 τον αριθμό των ξένων στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν από τις αρχές του έτους και σε 30 τον αριθμό των βρετανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από τις αρχές του 2010.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι αυτοί δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση Μουσταράκ, που άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου εναντίον ενός προπύργιου των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ και στην οποία μετέχουν 15.000 στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων και του αφγανικού στρατού.

Οι εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών αποτελούν τη συνήθη αιτία θανάτων στις τάξεις των 121.000 στρατιωτών των διεθνών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι Αμερικανοί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κάντε ένα σχόλιο