H Τουρκία «αξιολογείται», (υποτίθεται) τις επόμενες μέρες. Ένα από τα κεφάλαια στα οποία όφειλαν να την μηδενίσουν αλλά προανήγγειλαν ήδη το «λίαν καλώς» είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι υπό την προστατευτική κάλυψη της ακτοφυλακής τους εκτελώντας δημόσια υπηρεσία αδειάζουν νυχθημερόν εκατοντάδες δυστυχισμένους Ασιάτες οι οποίοι εισέρχονται στη γείτονα ελεύθερα αφού δεν χρειάζονται βίζα. Στα θαλάσσια (και όχι μόνον) σύνορα της Ελλάδος – άρα της ΕΕ- διαδραματίζονται ανθρώπινες τραγωδίες ών ουκ έστιν αριθμός.

Οι ελληνικές παραδόσεις απεχθάνονται την ξενηλασία και τα όποια ρατσιστικά σύνδρομα υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις αποδοκιμαζόμενες από την κοινωνία.

Μέχρις ενός ορίου οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας να απορροφήσουν κατά κάποιον τρόπο όλα αυτά τα κύματα άντεξαν. Αυτά όμως είναι ατελείωτα, ενώ οι αντοχές και οι δυνατότητες έχουν τελειώσει. Η πολιτεία εξακολουθεί να τηρεί εκ του μακρόθεν τα γιγνόμενα. Από το 1992 που η χώρα μετατράπηκε σχεδόν εν μια νυκτί από χώρα αποστολής σε χώρα υποδοχής μεταναστών οι κυβερνήσεις δεν καταπιάστηκαν ποτέ σοβαρά να διαμορφώσουν μεταναστευτική πολιτική. Ούτε αυτή την ώρα. Είναι πάντως θετικό το γεγονός ότι ετέθη το ζήτημα αναθεώρησης του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ ο οποίος ορίζει, ότι οι λαθρομετανάστες συλλαμβανόμενοι δεν απελαύνονται στη χώρα προέλευσής τους αλλά στη χώρα εισόδου.

Η Ελλάδα αριθμεί σήμερα περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες. Κανένα άλλο κράτος δεν έχει παρόμοια αναλογία. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά με την συνεχή εκ Τουρκίας ροή.

Η Άγκυρα εμπαίζει εμάς και τους Ευρωπαίους αλλά θα περάσει αβρόχοις ποσί τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο χωρίς ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική έχει ήδη εγερθεί ζήτημα εδώ χορήγησης ιθαγένειας, στα παιδιά των μεταναστών. Ο πρωθυπουργός μίλησε για πρόσκτηση της «με τη γέννηση του νέου ανθρώπου στην επικράτειά μας». Αμερικανικό μοντέλο, που μας κάνει χώρα υποδοχής μελλογεννήτων! Θα έρχονται εδώ, θα γεννούν «ελληνόπουλα», θα κατοχυρώνουν δικαιώματα. Η αρμόδια υφυπουργός περιόρισε σχετικώς το εύρος εφαρμογής σε «όσους γεννήθηκαν στην Ελλάδα των οποίων οι γονείς είναι νόμιμοι». Δεν είναι γνωστό αν οι αρμόδιοι συνειδητοποίησαν ότι η ελληνοποίηση ενός μέλους παρασύρει και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν εκτός από ένα ποσοστό, λιγότερο από το μισό μετανομιμοποιηθέντων, ούτε πόσοι, ούτε ποιοί είναι οι ξένοι.  Η επίσημη κρατική άποψη συνοψίζεται στην ακόλουθη αποστροφή ομιλίας του Γεν. Γραμ. Δημόσιας Τάξης πρέσβη Κ. Μπίτσιου (ΕΛΙΑΜΕΠ 22/9/09): « Στο εσωτερικό της επικράτειας η παρουσία των μεταναστών συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη βελτίωση των δημογραφικών δεικτών, στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Ενώ η μεταφορά ενός διαφορετικού πολιτισμικού κεφαλαίου συνέβαλε στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, στην ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας».

Οι διαπιστώσεις παραέχουν ενισχυμένη δοσολογία υπερβολής. Η ανασφάλιστη μαύρη εργασία πλούτισε κάποιους συνέλληνες γεωργοκτηνοτρόφους και αστούς και αυτό δεν συνιστά ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το ποσοστό των ασφαλισθέντων ξένων είναι πολύ μικρότερο από αυτό των ανασφαλίστων και κατά κανόνα μη νομιμοποιηθέντων ο δε ετήσιος χρόνος ασφάλισής τους για όσο καιρό θεμελιώνονταν με 50 ένσημα η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ήταν 50 ημερομίσθια. Αφότου αυτά έγιναν 100 ελπίζουμε να αυξήθηκαν αναλόγως, αλλά δεν ανακουφίζουν, επιβαρύνουν το ασφαλιστικό.

Σ’ ότι αφορά την βελτίωση των δημογραφικών δεικτών είναι αφελές να θεωρούμε ότι οι αλλοδαποί που γεννιούνται στην Ελλάδα βελτιώνουν τον ούτως ή άλλως δραματικό δείκτη γονιμότητας   των Ελλήνων. Ο δείκτης ανανέωσης των γενεών είναι 2,1 παιδιά ανά γυναίκα και εδώ είμαστε κάτω της μονάδος. Η υποκατάσταση Ελλήνων με αλλοεθνείς για την οικονομία είναι ίσως συμβατή, αλλά για το ελληνικό έθνος τι σόϊ υποκατάσταση θα είναι. Εδώ τίθεται το μέγα ζήτημα της ταυτότητας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μια αίσθηση του ανήκειν στον Ελληνισμό για τα παιδιά αυτά; Ναι αλλά χρειάζεται άλλη πολιτική.

Την ώρα που ευρωπαϊκοί λαοί π.χ. Γάλλοι πασχίζουν για τη διάσωση και ανάδειξη της ταυτότητάς τους εμείς την διαγράψαμε. Δέστε πόσο τα σχολικά αναγνωστικά μας υπηρετούν την ομιχλώδη και ακαθορίστου περιεχομένου ιδέα της πολυπολιτισμικότητας και τα εγχειρίδια ιστορίας τον εθνομηδενισμό.

Η ελληνοποίηση παιδιών από όμορες χώρες τους είναι μάλλον περιττή, επειδή όσοι δεν μπήκαν στην ΕΕ θα μπούν σε λίγο. Σ’ ότι αφορά τους Ασιάτες μουσουλμάνους πρέπει να το δει κανείς και από την προηγηθείσα παταγώδη αποτυχία της ενσωμάτωσης στις κεντροευρωπαϊκές χώρες και από το νέο εν εξελίξει δόγμα της Άγκυρας, αυτό του νεοοθωμανισμού.

Μια ραγδαία διαδιδόμενη στους ισλαμικούς κύκλους της Αττικής νεοοθωμανική ιδεολογία θα δημιουργήσει νέες εστίες εσωτερικής μας αποσταθεροποίησης.

Σύντροφοι μη βιάζεσθε σ’ αυτό!

Κάντε ένα σχόλιο