View Image

Νήσος Diego Garcia-Μ.Ανατολή

Σύμφωνα με αποκαλύψεις εκατοντάδες αμερικανικές βόμβες αποστέλλονται από την Καλιφόρνια στο βρετανικό νησί Diego Garcia στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη προετοιμασία μιας πιθανής επίθεσης στο Ιράν. Παρόλο που το νησί αποτελεί μέρος των βρετανικών εδαφών στον Ινδικό Ωκεανό χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ σαν στρατιωτική βάση με μια συμφωνία του 1971. Η συμφωνία ανάγκασε 2000 γηγενείς κατοίκους του νησιού να εγκαταλείψουν βίαια το νησί για τις Σεϋχέλλες και το Μαυρίκιο.

Κατά κάποιες αναφορές, η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε τον Ιανουάριο ένα συμβόλαιο προκειμένου να μεταφερθούν  10 κοντέϊνερ πολεμοφόδια στο νησί. Η αποστολή περιλαμβάνει 387  βόμβες «Blu» που χρησιμοποιούνται για ανατίναξη ενισχυμένων ή υπόγειων κτισμάτων.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτός ο εξοπλισμός τίθεται σε θέση μάχης για μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Υπάρχει από καιρό τώρα ένας μια σκέψη ότι ο στρατός των  ΗΠΑ  προετοιμάζεται για μια παρόμοια επίθεση παρόλες τις αποδείξεις περί του αντιθέτου, ότι το Ιράν δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Από το Centre for International Studies and Diplomacy στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ισχυρίζονται ότι τα αμερικανικά βομβαρδιστικά είναι σήμερα έτοιμα να καταστρέψουν 10.000 στόχους στο Ιράν μέσα σε μερικές ώρες.

Σ΄ αυτή τη περίπτωση ξεπερνούμε την αντίληψη της ολοκληρωτικής πυρηνικής καταστροφής. Η κεντρική ιδέα είναι να καταστραφεί, να αποψιλωθεί πληθυσμιακά και φυσικά να κατακτηθεί το Ιράν.

Αν κάτι τέτοιο κυκλοφορεί έστω και σαν σχεδιασμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο, οι νοήμονες μπορούμε να αναρωτηθούμε: «Αυτός ο πλανήτης χρειάζεται στ΄ αλήθεια κι άλλον ένα λαό και έθνος κατεστραμμένο, με την υποδομή του να έχει γίνει αβίωτη  για τους κατοίκους του στο ορατό μέλλον; Χρειάζεται αυτός ο πλανήτης κι άλλη μια περιοχή όπου οι τρομοκρατικοί βομβαρδισμοί θα αποτελούν μια καθημερινότητα;   Αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει με την προσπάθεια όλων μας.

YouTube Preview Image

Ο πολιτισμένος κόσμος δεν μπορεί να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια ακόμα χώρα. Το Ιράν είναι ένα αρχαίος πολιτισμός με ιδιαίτερη κουλτούρα. Για 200 χρόνια το Ιράν δεν έχει κάνει καμιά παράβαση σε βάρος των γειτονικών του χωρών. Αντίθετα το Ιράν έχει υποστεί καθεστωτική αλλαγή έξωθεν και δεν έχει ξεχάσει.

Κάντε ένα σχόλιο