Στις 25.04.2010, και περί την 05.20 ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, μάρκας RENAULT, τύπος Scenic, μπλέ χρώματος, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά, στη Λαμπρινή. Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε από περιοίκους και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές η καμπίνα του αυτοκινήτου. Το καμμένο όχημα έφερε τις υπ΄αριθ ΙΖΥ 4236 πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες όπως εξακριβώθηκε ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο. Το όχημα μεταφέρθηκε στη έδρα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου, από τον περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή του την 31.08.2007 από την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρμόδιων Υπηρεσιών, το παραπάνω όχημα είχε χρησιμοποιηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Εντός της καμπίνας και του χώρου αποσκευών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα που δεν σχετίζονται με οπλικά η εκρηκτικά συστήματα εκτός από ένα (1) φυσίγγιο στον πυθμένα του οποίου αναγραφόταν οι ενδείξεις «9mm LUGER CBC». Το φυσίγγιο αυτό είναι από τα πιο δημοφιλή στα αυτόματα πιστόλια. Ανάλογα με το σχήμα του κάλυκα, τον τύπο της βολίδας και το σκοπό που εξυπηρετεί το φυσίγγιο-βλήμα «9mm LUGER», καθώς και την παραμόρφωση που υφίστανται οι βολίδες τα φυσίγγια αυτά διακρίνονται ως ακολούθως.

Α.Ι. Ανάλογα με το σχήμα του κάλυκα στη βάση του.
1.-Προεκτεταμένης βάσης (Rimmed)
2.-Ημιπροεκτεταμένης βάσης (Semi rimmed)
3.-Επενδεδυμένης βάσης (Belted)
4.-Ισοδιαμετρικής βάσης (Rimless)
5.-Υποδιαμετρικής βάσης (Rebated)
ΙΙ. Ανάλογα με το σχήμα του κορμού του κάλυκα
1.-Ευθύ (Straight)
2.-Φιαλοειδές (Βοttleneck)
3.-Κωνικό(Conical)
Β.Ι. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής της βολίδας
1.- Μολύβδινα (Lead)
2.- Επενδεδυμένα (Jacketed)
3.- Ημιεπενδεδυμένα (Semi jacket)
II. Ανάλογα με τον τύπο αιχμής της βολίδας
1.-Μαλακής αιχμής (Soft point)
2.-Mεταλλικής αιχμής (Metal point)
3.-Στρογγυλής αιχμής (Round nose)
4.-Κομμένης αιχμής (Wad cutter)
5.-Koίλης αιχμής (Hollow point)

Η αναγνώριση των φυσιγγίων γίνεται κυρίως από τα χαρακτηριστικά που είναι εντυπωμένα στη βάση τους και περιμετρικά του καψυλίου σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, οπότε μιλάμε για ταυτότητα του φυσιγγίου, η οποία διακρίνεται σε:
1.-Απλή (6η ώρα) συνήθως υποδηλώνει το διαμέτρημα
2.-Διπλή (6η και 12η ώρα) διαμέτρημα και κατασκευαστής
3.-Τριπλή (2α, 6η και10η ώρα) διαμέτρημα, κατασκευαστής και τύπος φυσιγγίου
4.-Τετραπλή (6η, 9η, 12η και 3η ώρα) διαμέτρημα, κατασκευαστής, υποκατασκευαστής, τύπος φυσιγγίου
5.-Τετραπλή (2α, 4η, 8η και 10η ώρα) διαμέτρημα, κατασκευαστής, υποκατασκευαστής, τύπος φυσιγγίου
Η απλή και διπλή ταυτότητα απαντάται σε εμπορικά φυσίγγια, ενώ η τριπλή και τετραπλή ταυτότητα απαντάται σε πολεμικά φυσίγγια.

Διακρίνουμε από αριστερά προς τα δεξιά τα εξής βλήματα: μολύβδινα, επενδεδυμένα μεταλλικής αιχμής, επενδεδυμένα κοίλης αιχμής

Για να κατανοηθεί η χρήση των φυσιγγίων αυτών αξίζει να παρακολουθήσουμε τα εξής βίντεο:
A) 9mm LUGER JHP δηλαδή φυσίγγιο 9 χιλιοστών LUGER κοίλης αιχμής σε σύγχρονο πιστόλι

YouTube Preview Image

Β) Το θρυλικό πιστόλι LUGER των γερμανών αξιωματικών του 2ου παγκοσμίου πολέμου που χρησιμοποιούσε τα βλήματα αυτού του διαμετρήματος και τους έδωσε έτσι το όνομά του.
YouTube Preview Image

Κάντε ένα σχόλιο