ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ο ενδιαφερόμενος στρατεύσιμος να έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαδικασία εγγραφής σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.   Αίτηση.

2.  Αντίγραφα των τίτλων σπουδών ή πιστοποιήσεις των αρμοδίων ελληνικών ή αντιστοίχων αλλοδαπών Αρχών, από τις οποίες προκύπτει ότι πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο ο ενδιαφερόμενος διανύει το δέκατο ένατο έτος της ηλικίας του μέχρι την ημερομηνία που υποχρεούται να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εφόσον υποβληθούν μεταγενέστερα η αναβολή χορηγείται μόνο εάν οι προϋποθέσεις υπήρχαν κατά την ημερομηνία κατάταξης.

ΓΕΝΙΚΑ

1.  Η υποβολή δικαιολογητικών μπορεί να γίνει αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίου ή με συστημένη επιστολή προς το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ισχύει η ημερομηνία κατάθεσης στο ταχυδρομείο. Τα δικαιολογητικά που έχουν διατυπωθεί σε ξένη διεθνώς γνωστή  γλώσσα γίνονται δεκτά μόνο αν είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση.

2.  Σε περίπτωση υποβολής πιστοποιήσεων ή βεβαιώσεων από μη δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολές ή λύκεια του εσωτερικού, αυτές πρέπει να είναι θεωρημένες ή επικυρωμένες από την αρμόδια κρατική Αρχή.

3.   Για περισσότερες πληροφορίες ή για την επίλυση τυχόν αποριών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Στρατολογικού του ΓΕΕΘA (www.stratologia.gr).

Κάντε ένα σχόλιο