Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα για τον χτεσινό εορτασμό εορτασμό του Αγ. Γεωργίου

«Σήμερα είναι μια μεγάλη εορτή για την εκκλησία μας αλλά και μια μεγάλη εορτή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Στρατό Ξηράς. Εύχομαι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη στρατιωτική ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους οπλίτες, το πολιτικό προσωπικό, χρόνια πολλά εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι εορτές αυτές μας βοηθούν να αναλογιστούμε μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού, του έθνους μας, αγώνες για την επιβίωση, για την εθνική ανεξαρτησία, για την εθνική ολοκλήρωση.

Χαίρομαι ιδιαίτερα και θέλω να συγχαρώ τη στρατιωτική ηγεσία, η οποία παρίσταται σήμερα σε αυτή την εορτή. Διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας. Εμείς από την πλευρά μας, ως Κυβέρνηση και ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στο να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η εθνική άμυνα. Μια άμυνα αποτρεπτική έναντι κινδύνων από όπου και αν προέρχονται, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε από την πλευρά της γείτονος Τουρκίας. Βιώνουμε μια συνέχιση της αναθεωρητικής της πολιτικής, μια συνέχιση αμφισβητήσεων των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Θέλουμε την ειρήνη, τη συνεργασία, τη φιλία, την επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία, αλλά είμαστε ταυτόχρονα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, κάθε αμφισβήτηση. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή την περίοδο για την χώρα μας. Μια δύσκολη περίοδο από οικονομικής και δημοσιονομικής απόψεως. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν έχει εθνικές αντοχές, ούτε ότι δεν έχει μέλλον και προοπτική. Το αντίθετο. Η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου. Και όχι απλά ελπίζω αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει αυτή την συγκυριακή κρίση και ότι θα βρει και πάλι το δυναμικό βηματισμό για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη, ώστε να παίξει το ρόλο της στην περιοχή των Βαλκανίων, της ΝΑ Μεσογείου αλλά και το ρόλο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Σύστημα.

Κάντε ένα σχόλιο