Ο κατοχικός ψευτοπρόεδρος Ταλάτ

Μέσα σ’ αυτό το βαρύ και τεθλιμμένο κλίμα με μια κυβέρνηση που σπέρνει τον πανικό και αδυνατεί να συμμαζέψει τις γκάφες και την αμετροέπεια των στελεχών της που πάντως το 99% του χρόνου της και της προσοχής του κόσμου είναι στραμμένο στην οικονομία προς τι η επιλογή της στιγμής να πάει τώρα σε διάλογο με την Άγκυρα.

Κι’ αν όλος ο πλανήτης έπεφτε πάνω μας για να μας σύρει δια της βίας σε μια τέτοια ιστορία, εμείς έπρεπε να αντισταθούμε. Είναι η χειρότερη ώρα να διαπραγματευθείς για τα μείζονα του Ελληνισμού με εκείνον που σε εκβιάζει στρατιωτικά και διαμορφώνει την ατζέντα με την απειλή τετελεσμένων.

Εύγλωττος ο πολύς Νταβούτογλου με το απύθμενο «στρατηγικό βάθος» του: «Η οριοθέτηση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος είναι μία από τις εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο και η διευθέτησή της από νομικής σκοπιάς διασυνδέεται σε μεγάλο βαθμό με άλλες διαφορές». (Βήμα 7/4/10). Οι πασάδες ξέρουν να διεκδικούν. Κοιμούνται και ξυπνούν με καινούριες κάθε μέρα διεκδικήσεις. Σωστοί. Όποιος δεν διεκδικεί (π.χ. εμείς) διεκδικείται.

Κατά τα λοιπά ο στοχαστικός βυζαντινός ιστορικός Παχυμέρης μας προειδοποιούσε ήδη από τον 13ο αιώνα ότι « Οποιαδήποτε συμφωνία με τους Τούρκους είναι προορισμένη να μείνει χωρίς αποτέλεσμα». Την αθετούν κατά σύστημα μέχρι τις μέρες μας. Δυστυχώς τα παραπλανητικά στερεότυπα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ατελείωτα, ών πρώτο η αθεράπευτη ψευδαίσθηση περί ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η Άγκυρα ομιλεί κυνικώς και πράττει κτηνωδώς.

Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αγοράσει χρόνο. Αντί να στέλνει τους υπουργούς του στην Άγκυρα, αφού δεν θα ζητήσουν τίποτε (το πολύ το άνοιγμα της Χάλκης, όνειδος για την Τουρκία) αλλά θα τους ζητήσουν τα πάντα, να βρεί εύσχημο τρόπο να ματαιώσει την επίσκεψη Ερντογάν στη Αθήνα, όπου ο κ. Μπαγκίς προέβλεψε «εκπληκτικά αποτελέσματα» – για την Τουρκία βέβαια!

Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Λευκωσία. Θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης και όλων των υπολοίπων, αν σκοπός της πρωθυπουργικής επίσκεψης είναι να παρακινηθεί ο Κύπριος Πρόεδρος σε περαιτέρω παραχωρήσεις για να καταστεί πιθανότερη η επανεκλογή Ταλάτ όπως διακαώς επιθυμούν Άγγλοι, (όχι Γάλλοι),Πορτογάλοι (Μπαρόζο) Αμερικάνοι, και ΟΗΕδες. Για μας μαύρος λύκος, γκρίζος λύκος ,είναι το ίδιο λύκοι.

Στην Κύπρο παίζεται ένα ταχύρρυθμο δράμα. Με το πρόσχημα του τάχα «καλού» Ταλάτ, η Λευκωσία συναινούσης βεβαίως της Αθήνας στρώνει όλο και περισσότερα χαλιά για τον κατοχικό ψευδοπρόεδρο.

Ως μη όφειλε ο κ. Χριστόφιας συνυπέγραψε την περιβόητη Κοινή Δήλωση με τον συνομιλητή του για δήθεν «αξιοπρόσεκτη πρόοδο που επιτεύχθηκε» σε 4 κεφάλαια. Κατά τα άλλα οι συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ είναι «εμπιστευτικές» και δεν βγαίνει τίποτε προς τα έξω- εκτός αν ωφελεί τους Τούρκους!

Την ίδια ώρα προς δόξαν της Κοινοτικής «αλληλεγγύης» ο Επίτροπος Φούλε ανοίγει επειγόντως την διαδικασία έγκρισης του «Κανονισμού για το εμπόριο με τα Κατεχόμενα». Δηλαδή νομιμοποιεί την Κατοχή και το ψευδοκράτος.

Διαπορούμε με τι ασχολούνται στις Βρυξέλλες Ελλαδίτες και Κύπριοι, θεσμικοί, ευρωβουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Η πρωτοβουλία του Επιτρόπου νομιμοποιεί την τουρκική στρατηγική στην Κύπρο.

Νταβούτογλου και Δρούτσας μιλούν για υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, ο πρώτος μάλιστα για «ηπειρωτική» (ο νοών νοείτω γιατί) ενώ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή από ελλαδικής πλευράς για την πέραν του Αιγαίου υφαλοκρηπίδα , αυτήν του Καστελόριζου. Η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει διεθνώς υπερκερασθεί από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αλλά η Ελλάς δείχνει να μην καταλαβαίνει το συμφέρον της. Η Τουρκία χωρίς κοινά θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο διαπραγματεύεται με αυτήν ΑΟΖ για να πνίξει το Καστελόριζο και να καταπιεί τα πετρέλαια της περιοχής.

Σε Κύπρο-Αιγαίο παίζονται ύπουλα παιχνίδια ενώ οι ηγεσίες μας «αγρόν αγοράζουν» και δια της αδρανείας τους εγκαταλείπουν ή απεμπολούν αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Ταλάτ εκμεταλλεύεται την πληθωρική προθυμία Χριστόφια, παίρνοντας χωρίς να δίνει (Διακυβέρνηση , Διαμερισμό εξουσιών κ.α.).

Η Ελλάδα οφείλει και μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του καθεστώτος εγγυήσεων το οποίο καταράκωσε ο Αττίλας.

Υπάρχουν σοφοί και Νέστορες σαυτόν τον τόπο. Σοφότεροι και ευρηματηκότεροι οιουδήποτε Νταβούτογλου. Η κυβέρνηση έχει χρέος να τους αναζητήσει και να τους εμπιστευθεί, αναθέτοντάς τους την εκπόνηση του Ελληνικού Εθνικού Δόγματος που θα απαντά στους Νεοοθωμανούς , και όχι μόνον.

Αυτό θα συναγείρει το λαό μας ,ανοίγοντας του τους ορίζοντες για να ανανεώσει τη συνείδηση της αποστολής του, να ξυπνήσει την raison d΄ etre του για να δράσει με την ιδιώνυμη συναισθηματική του ευφυία , το αριστοτελικόν «έλλογον θυμικόν».-

Κάντε ένα σχόλιο