Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το μεσημέρι της 23ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ πτεράρχου (Ι) Ιωάννη Γιάγκου και του Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα.

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Ο Κώστας Ηλιάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 15 Αυγούστου 1970. Ήταν ο τέταρτος γιος του οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου, Ιωάννη και της οικοκυράς Ειρήνης Ηλιάκη. Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων .Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα μεθοδικός και ψύχραιμος κάτω από οιασδήποτε συνθήκες, έχοντας από την νεαρή του ηλικία αγάπη για το αεροπλάνο, πετυχαίνει το 1989 την είσοδο του στην Σχολή Ικάρων την οποία είχε μόνη επιλογή στο Μηχανογραφικό για την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιμελής Ίκαρος , ορκίζεται Ανθυποσμηναγός το καλοκαίρι του 1993 και τοποθετείται στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος για να ολοκληρωθεί η πτητική του εκπαίδευση με αεροσκάφη Τ2. Κατόπιν τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ , 340 Mοίρα Βομβαρδισμού στα αεροσκάφη Α7 Corsair. Στην διάρκεια αυτών των ετών φοιτά σε διάφορα Σχολεία της ΠΑ , όπως το σχολείο Όπλων και Τακτικής ( TOP GUN ), αποφοίτησε το Πρόγραμμα Τακτικής Ηγεσίας και λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης του διακρινόταν σε όλα τα είδη αποστολών. Αυτά σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την ευσυνειδησία του τον καθιστούν έναν από τους ποιο ικανούς επαγγελματίες στον χώρο του και έτσι επιλέχθηκε το 2002 ,να αποτελέσει μέρος του πυρήνα των 10 Ιπταμένων οι οποίοι στάλθηκαν για εκπαίδευση στα νέα F-16 Block 52+ στις ΗΠΑ.
Ολοκληρώνει την εκπαίδευση και επιστρέφει στην Ελλάδα, στην 347 Μοίρα στην Αγχίαλο μέχρι να έλθουν τα νέα Αεροπλάνα στην 115 ΠΜ. Μετά από 8 μήνες, τον Ιούνιο του 2003 παίρνει μετάθεση για την 340 Μοίρα, την αγαπημένη του «Αλεπού», όπου αποκτά επιπλέον εμπειρία στην αναχαίτιση με τα νέα F-16 Block 52+., συμμετέχει στον σχεδιασμό και εκτέλεση Επιχειρήσεων την νύκτα και είναι παράλληλα εκπαιδευτής αέρος
Αργότερα για Επιχειρησιακές ανάγκες της 115 ΠΜ, τοποθετήθηκε στην αδελφή μοίρα , την 343 , από την οποία και ξεκίνησε την διατεταγμένη αποστολή της αναγνώρισης και αναχαίτισης του Τουρκικού κατασκοπευτικού σχηματισμού που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, στη διάρκεια της οποίας θυσιάστηκε στις 23-5-2006.
Άφησε δύο ανήλικα αγγελούδια, την Μαριλένα και τον Γιάννη.
Ακόμη περισσότερα για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και επαγγελματία γνωρίζουν οι συνάδελφοι και φίλοι του που συνεργάστηκαν μαζί του στο έδαφος και στον αέρα

Ένα σχόλιο στο “Επιμνημόσυνη δέηση για το σμηναγό Κ. Ηλιάκη στην Κάρπαθο”
  1. Ο/ΗΜΑΤΖ ΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΡΩΑ Κ. ΗΛΙΑΚΗ. Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος . Ο Θεός να ευλογεί την οικογένειά του .

  2.  
Κάντε ένα σχόλιο