Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, καταδίκασε το Ιράν λέγοντας ότι κάνει τα πάντα για να αποσπάσει την προσοχή από το δικό του μητρώο, έτσι ώστε να αποφύγει να λογοδοτήσει για τις ενέργειες του και τόνισε ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

Κατά την ομιλία της στην διεθνή διάσκεψη των ΗΕ για την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων, η κ. Κλίντον ζήτησε την εφαρμογή αυτόματων κυρώσεων για μη συμμόρφωση με την Συνθήκη, αντί εξάρτηση από την διπλωματία για την επιβολή κυρώσεων. Επίσης η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ότι προβαίνει στις ίδιες «χιλιοειπωμένες, ψευδείς και κατά καιρούς εξωφρενικές κατηγορίες» σε βάρος των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο κ. Αχμαντινετζάντ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι απειλούν άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας του, με πυρηνικά όπλα κάτω από «ψευδή προσχήματα» για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων.

Ο Ιρανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από μέρους των ΗΠΑ ενθαρρύνει άλλες χώρες να παράγουν αυτά τα όπλα και οδηγεί σε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αποχώρησαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ιρανού Προέδρου

Κάντε ένα σχόλιο