Οι βομβιστές του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέτυχαν τον προφανή σκοπό τους που είναι συνήθως ο σκοπός όλων των φαρσέρ που απειλούν για την ύπαρξη βόμβας στα δικαστήρια. Αναστέλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 14 Μαΐου έως 4 Ιουνίου του έτους 2010. Ευτυχώς όμως δεν ισχύει η παραγραφή για το διάστημα αυτό ούτε και αφορά τα αυτόφωρα αδικήματα. Ειδικότερα:
α) Οι εργασίες όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
β) Οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών του Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση: 1) τις ενέργειες για τη χορήγηση προσωρινών
διαταγών, 2) την εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων και 3) τη λειτουργία των ανακριτικών τμημάτων. Αναστέλλεται επίσης και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων.
γ) Οι κατά τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητα τα οποία βρίσκονται στη δικαστική περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι προθεσμίες άσκησης ανακοπών και αιτήσεων που αφορούν τις διαδικασίες της πιο πάνω αναγκαστικής εκτέλεσης.

Κάντε ένα σχόλιο