Ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Ταλεμπάν στο Πακιστάν ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Χόλντερ, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι Ταλεμπάν στο Πακιστάν διέταξαν τον 30χρονο Αμερικανο-Πακιστανό Φαϊζάλ Σαζάντ, να προβεί σε βομβιστική επίθεση στην Πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης την 1η Μαΐου.  Ο κ. Χόλντερ σημείωσε ότι Πακιστανοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με τις Αμερικανικές αρχές.

Παράλληλα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον περιμένει μεγαλύτερη συνεργασία από το Πακιστάν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και προειδοποίησε για «σοβαρότατες συνέπειες» αν μια επιτυχημένη επίθεση σε Αμερικανικό έδαφος προέλθη από το Πακιστάν.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Τζον Μπρένναν, δήλωσε ότι ο Σαζάντ είχε εκπαιδευτεί από τους Ταλεμπάν στο Πακιστάν και απ’ ότι φαίνεται η οργάνωση χρηματοδότησε την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο