Φραγκούλης Φράγκος, Αρχηγός ΓΕΣΤα ακαδημαϊκά προσόντα του σημερινού Αρχηγού ΓΕΣ, του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, δύσκολα μπορεί κάποιος να τα αμφισβητήσει. Γεννημένος στην Κομοτηνή το 1951, μιλάει άψογα την τουρκική γλώσσα. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και ρώσικα, είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, έχει μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επίσης είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η στρατιωτική του καριέρα αφού είναι  Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων, αλεξιπτωτιστής και διετέλεσε διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πτώσης με αλεξίπτωτο, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τις Ειδικές Δυνάμεις και να στρέψει το ενδιαφέρον του στον τομέα των πληροφοριών. Από το 1998 έως το 2001, υπηρέτησε ως Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα και το 2004 ανέλαβε επικεφαλής της Διακλαδικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών. Από τις 6 Αυγούστου 2009, είναι Αρχηγός ΓΕΣ.

Ένας Διδάκτορας-Στρατηγός στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο του ΥΕΘΑ κ.Ευάγγελου Βενιζέλου σε θέματα στρατιωτικής επιστήμης και Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ελπίζουμε σύντομα να επιτραπεί η εκπόνηση διδακτορικών διατριβών  σε θέματα στρατιωτικών επιστημών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως τους αξίζει. Σίγουρα οι εξαιρετικές σπουδές του Ακαδημαϊκού Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη θα φανούν ανεκτίμητες προς την κατεύθυνση αυτή. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει ακόμη και η εμπειρία του σημερινού Α Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντγου κ.Παναγιώτη Τσολακίδη σε θέματα στρατιωτικών επιστημών αφού υπήρξε επί σειρά ετών καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου.

YouTube Preview Image
Κάντε ένα σχόλιο