Την παράταση για τρεις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην Μπανγκόκ και άλλες 23 επαρχίες της Ταϊλάνδης από σήμερα στις 9 μ.μ. (5 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στο κέντρο της Μπανγκόκ μία ημέρα μετά από τις συγκρούσεις και τις εκτεταμένες ταραχές στην πόλη.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας και του στρατού είπαν στον πρωθυπουργό ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας “πήγε καλά χθες βράδυ”, δήλωσε ο ταξίαρχος Ντίταπορν Σάσασμιθ, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση θα συμβάλλει στην “πρόληψη περαιτέρω επεισοδίων βίας”.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο μεταξύ ότι στα επεισόδια χθες Τετάρτη βρήκαν το θάνατο “έως και 16 άνθρωποι”, ενώ τουλάχιστον 88 τραυματίστηκαν.

Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα, οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες που πυρπολήθηκαν χθες συνδέονται με το “γραφειοκρατικό κατεστημένο” της χώρας, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές.

Το Ενωμένο Μέτωπο για την Δημοκρατία και Ενάντια στην Δικτατορία (UDD), οι υποστηρικτές του οποίου έχουν γίνει γνωστοί ως τα “κόκκινα πουκάμισα”, διαδηλώνει στην Μπανγκόκ από τις 12 Μαρτίου αξιώνοντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα και της κυβέρνησής του, την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Οι κινητοποιήσεις του ήταν ειρηνικές ως την 7η Απριλίου, όταν διαδηλωτές έκαναν έφοδο στη βουλή και οι αρχές κήρυξαν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πρωτεύουσα.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον Μάρτιο έχει φθάσει τους 82. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο ξένοι δημοσιογράφοι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.500.

Στους 14 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί από την επιχείρηση του στρατού της Ταϊλάνδης κατά του στρατοπέδου των «κόκκινων πουκαμίσων» και των ταραχών που ακολούθησαν χθες Τετάρτη, ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 91.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο