Από την συνάντηση των κυρίων Γουέν, Λη και Χατογιάμα

Ο επικεφαλής του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, εξέφρασε την ανησυχία ότι η Βόρεια Κορέα θα προβεί και σε δεύτερη προκλητική ενέργεια, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε βάρος Νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου. Ο ναύαρχος Μάλλεν παρατήρησε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, δεν συνηθίζει να σταματά μετά από μια κίνηση του.

Στο μεταξύ, το θέμα της Βόρειας Κορέας αναμένεται πως θα μονοπωλήσει τις συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, στο Τόκιο, σήμερα Δευτέρα, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιούκιο Χατογιάμα.

Ο κ. Γουέν μετέβη στο Τόκιο από το Νοτιοκορεατικό θέρετρο Ζέζου, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Λη Μιούνγκ Μπάκ. Μετά το τέλος της συνόδου ο κ. Γουέν επεσήμανε την «επιτακτική» ανάγκη να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κορέας, αλλά δεν επέρριψε ευθύνες στην Πιονγκγιάνγκ για την βύθιση του Νοτιοκορεατικού πλοίου και δεν ζήτησε δραστηριοποίηση του Συμβουλίου Ασφάλειας σε βάρος της Βόρειας Κορέας, όπως έκαναν οι κύριοι Χατογιάμα και Λη.

Κάντε ένα σχόλιο