Δεν υπάρχει κανένας έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες από τους 34 πολίτες που επέβαιναν στα ελληνικά πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» που αποτελούσαν μέρος της νηοπομπής που μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό στα διεθνή ύδατα το πρωί στης Δευτέρας .

Δήλωση έλληνα αυτόπτη μάρτυρα που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε: «Μας ζήτησαν να παραδοθούμε και είπαμε όχι, αν δεν πάρουμε εντολή από την ελληνική κυβέρνηση».

Σε απόλυτη ετοιμότητα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ενημερώνεται από τους αρμοδίους ισραηλινούς προκειμένου να γίνει ο επαναπατρισμός των ελλήνων πολιτών. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία χρήσης τέτοιας έκτασης βίας, και η ελληνική κυβέρνηση την καταδικάζει».

Το μήνυμα αυτό μετάφερε ο κ. Δρούτσας και στον ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα Αλι Γιαχά και τον ενημέρωσε για την αναβολή της επίσημης επίσκεψης του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Αθήνα, αλλά και την διακοπή της εν εξελίξει ελληνο-ισραηλινής άσκησης στην οποία μετείχαν δυνάμεις των αεροποριών και των δύο χωρών.

Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα όπου και σημειώθηκαν επεισόδια που ανάγκασαν την αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να απωθήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και ξύλα , ενώ έβαλα ν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων Ένας αστυνομικός και 3 πολίτες τραυματίστηκαν ενώ η πορεία εκτονώθηκε προς την Βουλή.

Στις Βρυξέλλες, συνεδρίασαν απόψε και οι πρέσβεις των 27 κρατών μελών για να καθορίσουν την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τέσσερεις έλληνες ευρωβουλευτές κατήγγειλαν την ισραηλινή επίθεση και απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων και την επιστροφή στα σπίτια τους.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο