O ψευτοχάρτης των Σκοπιανών

Σύμφωνα με το Στέλιο Παπαθεμελή τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία για τους εξής τέσσερις λόγους:

1.Μόνο το νοτιότερο τμήμα τους, ήτοι «ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη» (Ακαδημία Αθηνών) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή περίπου το 10% της σκοπιανής επικρατείας.

(Ακουλουθούν οι άλλοι λόγοι μετά το δάκρυ του Εθνάρχη)

YouTube Preview Image

O προκλητικός ψευτοχάρτης των Σκοπιανών που περιλαμβάνει την Μακεδονία στο κρατίδιο τους

2.Οι πρόγονοι των σημερινών Σλάβων πολιτών της γείτονος ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μεγαλέξανδρο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο φύλο ελληνικό, όσο οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες. Στην ιστορία δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος, όπως δεν υπήρξε αθηναϊκό ή σπαρτιατικό έθνος.

3.Μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ομιλούμενη στα Σκόπια ψευδώνυμη μακεδονική είναι μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα και φυσικά δεν τη μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

4.Το ιδεολόγημα της διαιρεμένης Μακεδονίας είναι σταλινοτιτοϊκό κατασκεύασμα. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν διαιρέθηκε καμία Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν στις βαλκανικές χώρες τμήματα της οθωμανικής επικρατείας που απελευθέρωσαν οι στρατοί τους.

5.Τα περί «συνταγματικού ονόματος» φληναφήματα είναι ανάξια σχολιασμού. Το σύνταγμα των Σκοπίων (όπως και κάθε χώρας) άλλαξε, ξανάλλαξε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναλλάξει.

Κάντε ένα σχόλιο