Διέψευσε ο έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωση που φέρεται πως έκανε ο τούρκος ομόλογός του στρατηγός Μπασμπούγ, σύμφωνα με την οποία ο πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος είχε δεχθεί, σε πρόσφατη συνάντησή τους, ότι «θα σκεφθεί» την τουρκική θέση να πετούν άοπλα τα αεροσκάφη των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο αρχηγοί στις 5 Μαΐου στο στο περιθώριο Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Γιάγκος εξέφρασε τις πάγιες εθνικές θέσεις. Θέσεις που, όπως είναι γνωστό, δεν δέχονται άοπλες πτήσεις για τα ελληνικά μαχητικά, τα οποία κάνουν περιπολίες αεράμυνας.

Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο κ. Μπασμπούγ είπε ότι με τις πτήσεις που κάνουν τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο «δεν αποσκοπούν στην πρόκληση κρίσης, αλλά στην εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας». Ο στρατηγός φέρεται να είπε ότι τα τουρκικά μαχητικά που κάνουν εκπαίδευση πετούν δίχως οπλισμό και ότι «οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που συνοδεύουν» τα πρώτα. Παραδέχθηκε δε ότι «το μεγαλύτερο ρίσκο (στο Αιγαίο) σχετίζεται με τις Πολεμικές Αεροπορίες». Είπε ακόμα ότι αν προσκληθεί, θα επισκεφθεί την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:Τα ΝΕΑ

Κάντε ένα σχόλιο