Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής Κληρονομιάς που εκπροσωπεί κάπου τρία εκατομμύρια ομογενείς και πολλούς άλλους φιλέλληνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρακολουθεί κάθε μέρα στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επικρίνει τα πρόσφατα επεισόδια βίας που στοίχισαν την ζωή σε τρείς αθώους ανθρώπους στην Αθήνα και πιστεύει ακράδαντα ότι τελικά οι Έλληνες θα ξεπεράσουν τις τρέχουσες δυσκολίες.

Ο Πρόεδρός της ΑΧΕΠΑ, Nicholas Karacostas αναγνώρισε ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα είναι δίχως προηγούμενο στην ιστορία της για τούτο και η χώρα υιοθέτησε πρόσφατα ένα αυστηρό αλλά απαραίτητο πρόγραμμα λιτότητας το οποίο, κατά την έκφρασή του, θα συμβάλει στην διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος γι αυτήν. Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα ο κύριος Karacostas επισήμανε πως σε δημοκρατικά καθεστώτα όλοι έχουν το δικαίωμα και πρέπει να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους πάνω σε κάθε θέμα. Και πρόσθεσε: «Πορείες για την εκδήλωση αισθημάτων διαμαρτυρίας οπωσδήποτε αποτελούν αποδεκτό τρόπο έκφρασης γνώμης, αλλά διαδηλώσεις που απολήγουν στην καταστροφή περιουσιών, αναταραχή και τον φόνο αθώων πολιτών, απλούστατα είναι όχι μόνον απαράδεκτες αλλά και καταδικαστέες».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ τόνισε ότι τα μέλη της οργάνωσής του νοιώθουν βαθειά λύπη και πόνο για την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν οι οποίοι εργάζονταν ευσυνείδητα όταν το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν η τράπεζά τους πυρπολήθηκε από ταραχοποιούς. Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ προσεύχονται για τα αδικοχαμένα θύματα και τις οικογένειές τους, τις οποίες συλλυπούνται από βάθους καρδιάς. Κατά τον κύριο Καρακώστα, η ΑΧΕΠΑ υποστηρίζει «την έκκληση που έκανε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι γι αυτήν την τραγική και αποτρόπαια πράξη».

Η ΑΧΕΠΑ τέλος, δια στόματος του ύπατου αρχηγού της, εξέφρασε ικανοποίηση για την «σθεναρή υποστήριξη που έδωσε η κυβέρνηση του Προέδρου Ομπάμα στις προσπάθειες της Ελλάδας να θεσμοθετήσει μέτρα και μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στο οικονομικό της σύστημα». Καταλήγοντας ο κύριος Karacostas διακήρυξε ότι η οργάνωσή του είναι βεβαία πως οι ακλόνητοι και νομοταγείς πολίτες της Ελλάδας θα ενωθούν και θα ξεπεράσουν την νέα αυτή κρίση, όπως κατάφεραν να ξεπεράσουν και τόσες άλλες μεγάλες αντιξοότητες στην μακρόχρονη ιστορία τους».
ΠΗΓΗ: Γιώργος Μπίστης (VOA)

Κάντε ένα σχόλιο