Στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ

«Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις, πετούν δίχως οπλισμό. Οπλισμένα πετούν μόνο λίγα αεροσκάφη που συνοδεύουν». Τα παραπάνω δήλωσε για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμουγ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή». Όπως υπογράμμισε ο Τούρκος επιτελάρχης, η γειτονική χώρα «δεν αποσκοπεί στην πρόκληση κρίσης στο Αιγαίο, αλλά στην εκπαίδευση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας», ενώ πρόσθεσε ότι αν δεχθεί πρόσκληση, θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

YouTube Preview Image

Δήλωσε μάλιστα πως σε κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από 15 μέρες στις Βρυξέλλες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο -στο περιθώριο της συνάντησης αρχηγών επιτελείων του ΝΑΤΟ-, συζητήθηκαν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τόνισε πως «το μεγαλύτερο ρίσκο σχετίζεται με τις πολεμικές αεροπορίες».

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει πως, στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως έχει αναφερθεί και στην υπ’ αριθμόν 34/2010 ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ της 5ης Μαΐου 2010.

Κατά τη συζήτηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που έγινε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε και υποστήριξε τις πάγιες εθνικές θέσεις της χώρας μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο