Elaine M. Sampanis

Οι Κόρες της Πηνελόπης, όπως ονομάζεται μια διεθνούς αναγνώρισης οργάνωση γυναικών που δραστηριοποιείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες κάτω από την ομπρέλα της ΑΧΕΠΑ, εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση των δημοκρατικών βουλευτών Carolyn Maloney και Michael McMahon που εκπροσωπούν από μια σημαντική ο καθένας τους εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης στο Αμερικανικό Κογκρέσο, να προσχωρήσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θωρακίζει τα δικαιώματα θυμάτων κακομεταχείρισης.

Η Elaine M. Sampanis, Πρόεδρος της οργάνωσης Κόρες της Πηνελόπης, είπε ότι είναι βεβαία πως οι βουλευτές Maloney και McMahon θα αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας κατοχύρωσης των δικαιωμάτων θυμάτων και πως τόσο η ίδια όσο και παράγοντες του περιβάλλοντός της προσβλέπουν σε μια στενή και δημιουργική συνεργασία μαζί τους. Ευχήθηκε μάλιστα και άλλα μέλη του Κογκρέσου να ακολουθήσουν το παράδειγμα των βουλευτών Maloney και McMahon και να μπουν στην εξαιρετικά σημαντική αυτή κοινοβουλευτική ομάδα.

Η κυρία Sampanis εξήγησε κατόπιν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα που προωθεί τα δικαιώματα των θυμάτων έχει τεράστια σπουδαιότητα για την οργάνωση Κόρες της Πηνελόπης, λόγω του ότι στην δικαιοδοσία της υπάγονται και υποθέσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Για την προστασία των θυμάτων αυτής της τελευταίας κατηγορίας οι Κόρες της Πηνελόπης έχουν εργαστεί ακούραστα επί χρόνια πολλά, υποστηρίζοντας μάλιστα οικονομικά και το χτίσιμο στεγαστικών μονάδων στις οποίες καταφεύγουν και βρίσκουν στέγη, τροφή και θαλπωρή γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε λογής κακομεταχείριση και τα ανήλικα παιδιά τους. Το πρώτο τέτοιο καταφύγιο που έχτισαν οι Κόρες της Πηνελόπης αναγέρθηκε το 1979 στο Μόμπιλ της Πολιτείας Αλαμπάμα. Είναι το λεγόμενο Σπίτι της Πηνελόπης που έχει αναγνωριστεί σαν πρότυπο καταφυγίου κατατρεγμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Οκτώβριο 2009 η οργάνωση έχτισε ένα ακόμη παρόμοιο καταφύγιο, που έγινε έκτοτε γνωστό ως Η Γωνιά της Πηνελόπης, στο Μπρόκτον της Πολιτείας Μασαχουσέτης.

Η κοινοβουλευτική ομάδα για την θωράκιση των δικαιωμάτων θυμάτων είναι υπερκομματική και συγκροτήθηκε το 2005 για να δώσει φωνή σε θύματα κάθε είδους εγκλήματος, περιλαμβανομένων και των θυμάτων ενδοοικογενειακής κακομεταχείρισης. Συμπρόεδροι της ομάδας είναι ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ted Poe από το Τέξας και ο δημοκρατικός βουλευτικής Jim Costa από την Καλιφόρνια.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο