Ενώπιον ενός ακροατηρίου διπλωματών, στρατιωτικών ακολούθων ξένων πρεσβειών και εκπροσώπων επιμελητηρίων μίλησε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την αναλυτική παρουσίαση της διοργάνωσης της 1ης Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας Defensys 2010.

Η Defensys, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται για πρώτη φορά από τη ΔΕΘ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με στόχο την καθιέρωσή της ως επίσημης ελληνικής έκθεσης άμυνας και ασφάλειας που θα παρουσιάζεται κάθε δύο χρόνια στην συμπρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος στο χαιρετισμό του, η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρας της Defencys είναι εξαιρετικά εύστοχη καθώς η πόλη είναι έδρα του NDC-GR, αλλά και λόγω της εγγύτητάς της με τη Λάρισα – έδρα του CAOC, της Α’ Στρατιάς και της τακτικής διοίκησης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας – και τη Θεσσαλία – έδρα της SEEBRIG.

Η Defencys, τόνισε ο ΥΕΘΑ, δίνει την ευκαιρία της συνεργασίας (partenariat) μεταξύ του ΥΠΕΘΑ, της ελληνικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας των άλλων προμηθευτριών χωρών και μεταξύ της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών ή μη ευρωπαϊκών βιομηχανιών, με στόχο την εξεύρεση πιο έξυπνων και λιγότερο δαπανηρών λύσεων στο πλαίσιο των αμυντικών προμηθειών.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την πρόθεση του ΥΠΕΘΑ να διοργανωθεί παράλληλα και ταυτόχρονα με την Defencys στην Θεσσαλονίκη ένα πολιτικό forum με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο θα συζητήσει θέματα σχετικά με το μέλλον του ΝΑΤΟ, τη Συνθήκη της Λισαβόνας και την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, παρακολούθησαν διπλωμάτες και στρατιωτικοί ακόλουθοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Νιγηρία, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανικού και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου.

Κάντε ένα σχόλιο