Πυρηνική Βόμβα βαρύτητα b61 που υπάρχει στη βάση του Ινσιρλίκ

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάκρινε σήμερα τις δυτικές χώρες για έλλειψη “τιμιότητας και ειλικρίνειας” στο ζήτημα των ιρανικών πυρηνικών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Μιλώντας στον τουρκικό Τύπο κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Βραζιλία ο κ. Ερντογάν εκ νέου κατηγόρησε τη Δύση ότι παραμένι σιωπηλή όσον αφορά το Ισραήλ, που σύμφωνα με ειδικούς κατέχει πυρηνικά όπλα.

Χωρίς ωστόσο να κατονομάσει το Ισραήλ, ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε σαφώς: “Δεν έχετε τον ίδιο τρόπο πρσέγγισης των πραγμάτων, στο ζήτημα αυτό, και προσφεύγετε σε καταδικαστικές κινήσεις κατά του Ιράν. Δε νομίζω ότι αυτό είναι μια προσέγγιση τίμια και ειλικρινής”.

Η Τουρκία και η Βραζιλία που είναι μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, βρίσκονται σε αντιπαράθεση όλο και πιό έντονη με τις ΗΠΑ , οι οποίες απέρριψαν τη συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 17 Μαίου μεταξύ της Τεχεράνης, της Βραζίλιας και της Αγκυρας σχετικά με τον εμπλουτισμό ιρανικού ουρανίου.

Οι ΗΠΑ αντιθέτως συνεχίζουν να πιέζουν για ακόμα πιό σκληρές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης που οι Δυτικοί θεωρούν ότι επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις συνεχείς ιρανικές διαψεύσεις της άποψης αυτής.

Ο κ. Ερντογάν μάλιστα απέριψε τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οπόία δήλωσε ότι η τριμερής αυτή συμφωνία της Τουρκίας, του Ιράν και της Βραζιλίας “επιχειρεί να δώσει περισσότερο χρόνο στο Ιράν και καθιστά τον κόσμο πιό επικίνδυνο και όχι λιγότερο επικίνδυνο όπως οι χώρες αυτές ισχυρίζονται”.

“Η πρωτοβουλία που πήραμε δεν είναι μια πρωτοβουλία που κάνει πιό επικίνδυνο τον κόσμο, αντιθέτως μάλιστα είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στο να προλάβει προσπάθειες που θα κάνουν τον κόσμο πιό επικίνδυνο”, είπε ο κ. Ερντογάν. Και καταλήγοντας ο τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε:”Το είπαμε εξ αρχής:επιθυμούμε να μην υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην περιοχή”.

ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο