Tην 07 Ιουνίου 2010 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, μετέβη στη Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ και παρακολούθησε από το κέντρο επιχειρήσεων της φρεγάτας, την νυχτερινή ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης φάσης της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-10». Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-10» είναι εθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας που σκοπό έχει τη διατήρηση, την προαγωγή και τη βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τη μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας ειδικότερα στο χώρο του Αιγαίου. Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Στόλου, αριθμός μαχητικών του ΑΤΑ, τμήματα της 32 Ταξιαρχίας Π/Ν και της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας ΠΖ καθώς επίσης και το Λιμενικό Σώμα με 2 περιπολικά.

Με την ολοκλήρωση της φάσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης και συνεχάρη όλους τους ασκούμενους αποστέλλοντας το παρακάτω συγχαρητήριο σήμα. Ο κύριος Α/ΓΕΕΘΑ στο μήνυμά του ανέφερε τα εξής:

“ Θέλω να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την ευκαιρία που μου δόθηκε σήμερα από το κέντρο επιχειρήσεων της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ να παρακολουθήσω από κοντά μαζί με τον Α/ΓΕΝ την πρώτη φάση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-10».Μια άσκηση στην οποία είναι εμφανής η διακλαδικότητα με την ουσιαστική συμμετοχή των μονάδων του ΣΞ καθώς και της ΠΑ.

Η άψογη σχεδίαση και εκτέλεση των αντικειμένων του επεισοδίου που παρακολούθησα είναι μια ακόμη απτή απόδειξη των δυνατοτήτων, του επιπέδου εκπαίδευσης αλλά και της ετοιμότητας του ΠΝ. Αντίστοιχα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, η υψηλή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας επιβεβαιώνεται έμπρακτα κατά τη διεξαγωγή των εθνικών, συμμαχικών και διακλαδικων ασκήσεων.

Η επιτυχής συμμετοχή του ΠΝ, όπως φαίνεται από τα εγκωμιαστικά σχόλια των εταίρων μας στις πολυεθνικές επιχειρήσεις ΟCEAN SHIELD του NATO και ATALANTA της EE, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα του, να ανταποκριθεί επιτυχώς σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων. Η επιτυχία αυτή αποτελεί έναν «πολλαπλασιαστή ισχύος» που προσδίδει στη χώρα μας σημαντικό ειδικό βάρος από στρατηγικής απόψεως.

Οι άοκνες προσπάθειες σας τόσο στο σκέλος της οργάνωσης όσο και στο σκέλος της συντήρησης των Πολεμικών Πλοίων είναι γνωστές στην ηγεσία. Όπως και το προσωπικό τίμημα που καταβάλλει ο καθένας από σας με την πολύμηνη απουσία από την οικογένεια του.

Σας ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που επιδεικνύετε και σας προτρέπω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο.

Κάντε ένα σχόλιο