Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΕΘΑ στο θέμα που προέκυψε με το θωρηκτό Αβέρωφ αφού ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανέχθηκε ποτέ τέτοιες απρέπειες σε βάρος της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Χαρακτήρισε προκλητικό γεγονός το πάρτι που έγινε στο κατάστρωμα του θωρηκτού Αβέρωφ το οποίο «συνιστά βαριά προσβολή του κύρους και της τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων, βαριά προσβολή του πατριωτισμού των Ελλήνων και των Ελληνίδων». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Κέντρου Ελέγχου Όπλων το ατυχές αυτό επεισόδιο οφείλεται σε μια απερίσκεπτη ενέργεια του αρμοδίου Αρχιπλοιάρχου και όχι της ηγεσίας του ΓΕΝ που ποτέ δεν επέτρεψε την χρήση του θωρηκτού για τέτοιες εκδηλώσεις.

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

YouTube Preview Image
Κατά τον υπουργό Αμυνας, το πάρτι των εφοπλιστών με τα μοντέλα πάνω στο πλοίο-σύμβολο, το οποίο χαρακτήρισε ως «μία κοσμική μουσικοχορευτική εκδήλωση ελεγχόμενης αισθητικής», δείχνει ότι η κοινωνία μας είναι άκρως «επιπόλαιη και σε πολλές περιπτώσεις αιχμάλωτη της ισχύος του πλούτου».

Οπως αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος, η εταιρεία του εφοπλιστή κ. Πατίτσα είχε ζητήσει από το Νοέμβριο του 2009 το θωρηκτό Αβέρωφ για να κάνει μία εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου. Μάλιστα μία ημέρα πριν το πάρτι, έστειλε στο ΓΕΝ ευχαριστήρια επιστολή και μία επιταγή 5.000 ευρώ! Οπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός «η δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη και περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη».

«Φυσικά και εμείς ζητούμε συγγνώμη διότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του υπουργείου για τις υποκειμενικές ευθύνες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Κάντε ένα σχόλιο