Άμεση ήταν η αντίδραση του ΥΕΘΑ στο θέμα που προέκυψε με το θωρηκτό Αβέρωφ αφού ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανέχθηκε ποτέ τέτοιες απρέπειες σε βάρος της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Χαρακτήρισε προκλητικό γεγονός το πάρτι που έγινε στο κατάστρωμα του θωρηκτού Αβέρωφ το οποίο «συνιστά βαριά προσβολή του κύρους και της τιμής των Ενόπλων Δυνάμεων, βαριά προσβολή του πατριωτισμού των Ελλήνων και των Ελληνίδων». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Κέντρου Ελέγχου Όπλων το ατυχές αυτό επεισόδιο οφείλεται σε μια απερίσκεπτη ενέργεια του αρμοδίου Αρχιπλοιάρχου και όχι της ηγεσίας του ΓΕΝ που ποτέ δεν επέτρεψε την χρήση του θωρηκτού για τέτοιες εκδηλώσεις.

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

YouTube Preview Image
Κατά τον υπουργό Αμυνας, το πάρτι των εφοπλιστών με τα μοντέλα πάνω στο πλοίο-σύμβολο, το οποίο χαρακτήρισε ως «μία κοσμική μουσικοχορευτική εκδήλωση ελεγχόμενης αισθητικής», δείχνει ότι η κοινωνία μας είναι άκρως «επιπόλαιη και σε πολλές περιπτώσεις αιχμάλωτη της ισχύος του πλούτου».

Οπως αποκάλυψε ο κ. Βενιζέλος, η εταιρεία του εφοπλιστή κ. Πατίτσα είχε ζητήσει από το Νοέμβριο του 2009 το θωρηκτό Αβέρωφ για να κάνει μία εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου. Μάλιστα μία ημέρα πριν το πάρτι, έστειλε στο ΓΕΝ ευχαριστήρια επιστολή και μία επιταγή 5.000 ευρώ! Οπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός «η δωρεά επιστρέφεται ως απαράδεκτη και περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη».

«Φυσικά και εμείς ζητούμε συγγνώμη διότι υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του υπουργείου για τις υποκειμενικές ευθύνες των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ένα σχόλιο στο “Έξω φρενών ο ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για το πάρτυ Πατίστα στο θωρηκτό Αβέρωφ”
  1. Ο/ΗΚωνσταντίνου Ιωνας λέει:

    από τον επίλογο του βιβλίου”Αβέρωφ το Πλοίο που άλλαξε την Ιστορία” του Γεωργίου Π.Κρέμου (του οποίου θα τρίζουν τα κόκκαλα στον τάφο με τα καμώματα του εφοπλυσταριού όπως ο ίδιος το αποκαλούσε) αντιγράφω : τότε ο αθυρόστομος ναύαρχος (Π.Κουντουριώτης) απήντησε αγριεμένα: “Εγώ, ρέ, εκείνες τις στιγμές έβλεπα επάνω από τους δυό κάβους των Στενών από τη μιά μεριά τη μορφή του πάππου μου και από την άλλη του Ανδρέα Μιαούλη να μου γνέφουν να πλησιάσω, εσύ θα γύριζες πίσω”
    Αναρωτιέμαι άραγε οι βελουδογέννητοι γόνοι των εφοπλυστικών οικογενειών τί σκέφτονταν όταν κατέλαβαν το απόρθητο θωρηκτό με τα 5000 ευρώ τους, σκέφτονταν άραγε τις offshore τους, σκέφτονταν άραγε τις αφορολόγητες καταθέσεις τους στους φορολογικούς παραδείσους, σκέφτοναν άραγε τον επόμενο λογαριασμό του σέρβις της aston martin των 400.000 ευρώ?
    Τους χαρίζω αυτές τις σκέψεις, τους χαρίζω την ανούσια και ανόητη ζωή τους, τους χαρίζω την χλιδή τους και τους δηλώνω εν ονόματι όλων μας ότι μπορούν να αγοράσουν τα κειμήλιά μας (έστω να τα νοικιάσουν), μπορούν να αγοράσουν την ανοχή μας στα καμώματά τους, αλλά όμως η ιστορία θα τους ξεχάσει συντομότατα, δεν θα ξεχάσει ούτε τον Κουντουριώτη, ούτε το Αβέρωφ. Γράφοντας δε αυτά τα λόγια κάτω από την στέγη του ελλενίτ που τώρα πιά σκεπάζει την ιστορία μου και την ιστορία της οικογένειάς μου που έδωσε ποταμούς αίματος (απελευθέρωση, Βαλκανικοί, ΕΑΜ, αντίσταση) για αυτό τον τόπο πολύ πρίν οι Πατίστες και λοιποί “καναλοπρόβλητοι τηλεαστέρες του τίποτα” αποκτήσουν θέση στο στάρ σύστεμ της νεοελληνικής καρακιτσαρίας σκέφτομαι πλέον ότι η Ελληνική πραγματικότητα απέκτησε έναν καινούργιο όρο… όταν θα θέλουμε να πούμε με άλλο τρόπο την λέξη ξεφτίλα θα λέμε Πατίστας. Αυτό το κερδίσατε αγαπητοί μου επαξίως και θα σας ακολουθεί σε όλη σας την ζωή. Μπράβο και περιμένουμε και καλύτερα … από τους απογόνους σας…
    Ιωνας Κωνσταντίνου

  2.  
Κάντε ένα σχόλιο