Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να μπλοκάρει χιλιάδες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και το YouTube και αρκετές υπηρεσίες του Google, με αφορμή το νόμο για έλεγχο του διαδικτύου.

Ο ΟΑΣΕ υποστηρίζει ότι ο νόμος, που ψηφίστηκε το 2007, έχει διευρυνθεί μπλοκάροντας περισσότερες από 5.000 ιστοσελίδες τα τελευταία δύο χρόνια και γενικότερα εμποδίζει την ελευθερία έκφρασης των πολιτών και την πρόσβαση στην πληροφορία.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των media, Dunja Mijatovic είπε την Τρίτη ότι έκανε έκκληση στις αρχές της Τουρκίας να ανακαλέσουν την εντολή απαγόρευσης. Η κ. Mijatovic τόνισε ότι οι περιορισμοί είχαν σκοπό να εμποδίσουν την πρόσβαση σε πορνογραφικές και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες που θεωρούνται επικίνδυνες από την κυβέρνηση.

Αλλά στις αρχές Ιουνίου η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στην υπηρεσία του Google, Analytics, που επιμελείται την κίνηση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και στην πιο δημοφιλή υπηρεσία μεταφράσεων της ίδιας εταιρείας.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο