Άστραψε και βρόντηξε στο ΓΕΕΘΑ από την ποινή φυλάκισης 60 ημερών -εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο- που επεβλήθη στο γνωστό ναύτη (γιο τέως βουλευτή), για την παράνομη είσοδο γυναίκας στο Πολεμικό Μουσείο. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κ. Ιωάννης Γιάγκος απέδειξε στον Ελληνικό Λαό ότι καμία σημασία δεν έχει η καταγωγή των στρατιωτών όταν πρόκειται για την απονομή της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Επιπλεον με αποφαση του ΓΕΕΘΑ μετατεθηκε σε Παρατηρητηριο του Πολεμικου Ναυτικου στη Λημνο οπου και θα εκτισει και την ποινη του περιορισμου καθως στο Ναυτικο δεν υπαρχουν πειθαρχεια. Για φαινόμενα κοινωνική ευτέλειας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανάλογη πειθαρχικη ποινή φυλακισης επεβληθη – και αναμενεται να εγκριθει – από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας (εποπτη) για την συμπεριφορα του, ενώ μικρότερες ποινές (20 ημερες φυλακιση) επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα. Συμφωνα με στρατιωτικες πηγες ο ναύτης θα κανει, λογω της πειθαρχικης ποινης, προσθετη θητεια ενος μηνος καθως βασει των κανονισμων απο τις ποινες διαγραφονται μονο οι πρωτες 30 ημερες φυλακισης.

Παράλληλα, οπως ανακοινωθηκε, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με τον εντοπισμο και τον επιμερισμό των ευθυνών του περιστατικού που διεσυρε τις ενοπλες δυναμεις διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αντίγραφό του εστάλη στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

ΠΗΓΗ: Άρθρο του Λουκά Δημάκα στα ΝΕΑ

Κάντε ένα σχόλιο