Σε κοινή τους διακήρυξη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύονται να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σεβασμό προς το Ισλάμ και άλλες θρησκείες, στα πλαίσια του αγώνα που καταβάλλουν κατά της τρομοκρατίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Αλφρέδο Περέζ Ρουμπαλκάμπα, δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δύση σέβεται τις αξίες τους.

Από τη πλευρά του το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανέφερε ότι η κοινή διακήρυξη εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την διατλαντική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επαναβεβαιώνει τον σεβασμό των δύο πλευρών στα ανθρώπινα δικαιώματα και την διεθνή νομιμότητα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε ότι η συνεργασία με την ΕΕ περιλαμβάνει παρακολούθηση της διαδικασίας χρηματοδότησης των τρομοκρατών και συνεργασία στην κατάρτιση καταλόγων με τα ονόματα προσώπων που απαγορεύεται να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη.

Ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα αντιτρομοκρατίας δήλωσε ότι η διακήρυξη στοχεύει επίσης στην γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ που είχαν προκύψει κατά την περίοδο της προεδρίας Μπούς.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο