Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αντιτρομοκρατικές αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών, προκειμένου να αναζητηθεί η πιθανή διασύνδεση των ελλήνων τρομοκρατών με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η τρομοκρατική ενέργεια που είχε στόχο τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στα χέρια του οποίου εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός σε φάκελο που είχε αποσταλεί αρχικά στο πολιτικό γραφείο του υπουργού και μεταφέρθηκε από συνεργάτη του στο Υπουργείο, είναι πανομοιότυπη με αυτή της 19 Απριλίου στην Ιταλία.

Ίδιος φάκελος είχε αποσταλεί σε τμήμα καραμπινιέρων στην Ρώμη, αλλά εξουδετερώθηκε. Την ευθύνη την είχε αναλάβει «άτυπη αναρχική ομοσπονδία Λάμπρος Φούντας» που ζητούσε την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Μια άλλη οργάνωση με παρόμοιο μηχανισμό είχε αναλάβει με προκήρυξη της μια άλλη βομβιστική επίθεση που είχε γίνει εναντίον του εκλογικού κέντρου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Περιστέρι.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε φάκελο αλληλογραφίας Α3, ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου από κατάστημα ΕΛΤΑ της Κυψέλης και έφερε στην ένδειξη αποστολέα το όνομα του Χρήστου Καραβέλα που είχε εμπλακεί στην υπόθεση Siemens και διέφυγε στο εξωτερικό.

Η μέθοδος του δέματος βόμβα είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο εξωτερικό, αλλά ποτέ ως τώρα στην Ελλάδα και μάλιστα αποδεικνύει αναβαθμισμένη τεχνογνωσία καθώς ο μηχανισμός δεν μπορούσε να εκραγεί με κανένα τρόπο εκτός από το άνοιγμα του φακέλου.

Τα ευρήματα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής η οποία ακολουθώντας και την υπόσχεση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον επί 15ετία άτυχο συνεργάτη του, έχουν στόχο να εντοπίσουν και να συλλάβουν αυτούς που προκάλεσαν ένα τυφλό χτύπημα που στοίχησε τη ζωή του συναδέλφου τους.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο