Στην Βουλή κατατέθηκε το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο με πρόγραμμα να ψηφισθεί μέχρι την Παρασκευή, γεγονός που προκαλεί νέο κύμα διαμαρτυριών και απεργιών των εργαζομένων. «Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στη φτώχεια και την ύφεση, ενώ το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σφαγιάζει τα δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και εργαζομένων».

Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μετάσχουν μαζικά στην σημερινή πανελλαδική απεργία που κήρυξε μαζί με την ΓΣΕΕ και στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, που θα συνεχιστεί με πορεία προς την Βουλή. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία μετέχουν και οι σιδηροδρομικοί, με ακίνητα τα τραίνα και τον προαστιακό, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κινούνται εκ περιτροπής λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο θα κινούνται κανονικά αλλά και παρόλο ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν απεργούν, θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η δυσκολότερη κατάσταση αναμένεται να εμφανισθεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου δύο σωματεία επιμένουν να κρατήσουν τα πλοία δεμένα και να μπλοκάρουν το λιμάνι παρόλο που η απεργία κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Τέλος, στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι που προχωρούν σε 24άωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης, ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων και την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας».
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο