Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι κατάφεραν με τον Ρώσο ομόλογό του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, να «επαναπροσδιορίσουν» με επιτυχία τις διμερείς σχέσεις και ότι ο κ. Μεντβέντεφ «είναι σταθερός και αξιόπιστος εταίρος». Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Ομπάμα στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου με το Ρώσο ομόλογό του στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη. Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες και γευμάτισαν σε παραδοσιακό αμερικανικό εστιατόριο με χάμπουργκερ σε προάστιο της Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε ότι θα ζητήσει την επίσπευση των προσπαθειών για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου, τη στιγμή που το 95% των εκκρεμοτήτων της Μόσχας με τον διεθνή οργανισμό έχουν διευθετηθεί. Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επιλυθούν μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου οι λίγες δυσκολίες που παραμένουν.

Επίσης οι κύριοι Ομπάμα και Μεντβέντεφ σημείωσαν ότι παραμένουν ορισμένες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, όπως οι σχέσεις με τη Γεωργία, αλλά τόνισαν θέματα που υπάρχει ταύτιση απόψεων, όπως η νέα συνθήκη περιορισμού της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων, και οι νέες κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά τους προγράμματα.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο