Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. κ. Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε, στις 17 Ιουνίου 2010 η τελετή αποφοίτησης των 28 νέων Ανθυποπυραγών της 35ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Δ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χαρίτος, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Παναγιώτης Τσολακίδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Γεωργίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των σχολών ΕΔ/ΣΑ, καθηγητές της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών του Π.Σ., συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ.κ. Κύριλλος.
Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Στυλιανός Ιωαννίδης, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν από λίγο, δώσατε τον όρκο που επισφραγίζει την ολοκλήρωση της φοίτησής σας στην Πυροσβεστική Ακαδημία και χαράσσει την έναρξη της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας ως στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Οι καθηγητές σας, μέσα από ένα μεστό και ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα ακαδημαϊκών σπουδών και μαθημάτων, σας μετέδωσαν τις επιστημονικές και επαγγελματικές εκείνες γνώσεις που θα σας καταστήσουν ικανούς να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε, ότι κάθε εκπαίδευση, όσο επιτυχημένη και αν είναι, δεν αποτελεί τέλος στην προσπάθεια, αλλά αφετηρία για την περαιτέρω αύξηση των γνώσεων και τη διεύρυνση του πνευματικού σας ορίζοντα».
Σημειώνεται ότι η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ισότιμη με τα Α.Ε.Ι. και η διάρκεια φοίτησης είναι οχτώ εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί εκπαιδεύονται θεωρητικά και πρακτικά σε θέματα που έχουν σχέση με την πυρόσβεση, τη διάσωση, την προληπτική πυροπροστασία, την ανακριτική και γενικά τους παρέχεται η τεχνική κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ικανούς να εκπληρώσουν την αποστολή τους ως Αξιωματικών του Σώματος.

Κάντε ένα σχόλιο