«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι στην Τρίπολη, εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην τελετή ορκωμοσίας της Β’ ΕΣΣΟ 2010 της Πολεμικής μας Αεροπορίας (18 Ιουνίου 2010).

Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας εγώ σήμερα αισθάνθηκα υπερήφανος βλέποντας τη νέα γενιά της πατρίδας μας, που ήρθαν εδώ από κάθε γωνιά, βλέποντας την αισιοδοξία που απέπνεαν, βλέποντας τη δύναμη και τη θέλησή τους να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας. Είμαστε σε κρίσιμες συνθήκες, πιστεύω όμως ότι συλλογικά μέσα από τη συμβολή όλων των δημιουργικών, παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μπορούμε να πετύχουμε. Επιπλέον εμείς έχουμε μια ιδιαίτερη ευθύνη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ασφαλώς η Πολεμική Αεροπορία, να συμβάλλουμε καθημερινά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του ελληνικού λαού από εξωτερικές απειλές. Απειλές που υφίστανται λόγω της αναθεωρητικής πολιτικής της γείτονος χώρας Τουρκίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι σε υψηλό επίπεδο αξιόμαχου. Είμαστε ως πολιτική ηγεσία εδώ, δίπλα τους για να λύσουμε όλα τα προβλήματα κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη στρατιωτική ηγεσία και θέλω να γνωρίζετε ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι ένας από τους βασικότερους συντελεστές ισχύος για την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας στα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Δίνουν καθημερινά μάχες, αψηφώντας κινδύνους και εμείς στεκόμαστε και θα σταθούμε δίπλα τους.

Επιπλέον όπως είχαμε πει, υπογράφεται η κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομικών για το πτητικό επίδομα, για το επίδομα επικινδυνότητας γενικότερα, για τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και για άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να αισθανόμαστε και να είμαστε εμείς ασφαλείς. Έτσι, μετά τον φορολογικό νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση θα υπάρξει εξισορρόπηση της απώλειας για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό το θεωρούμε στοιχειώδη ευθύνη και υποχρέωσή μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γιατί είχα την ευκαιρία πολλές φορές, επισκεπτόμενος στρατιωτικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας να διαπιστώσω πόσο σε καθημερινή βάση αγωνίζονται, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για να μπορεί η χώρα να δίνει καθημερινά αγώνες για την εθνική ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Υπουργέ ποιος είναι ο σχεδιασμός για τα στρατόπεδα της Τρίπολης;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είχα πει και όταν είχε έρθει ο Πρωθυπουργός και είχαμε μια μεγάλη σύσκεψη της Νομαρχιακής, Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ότι ολοκληρώνεται η μελέτη επανασχεδιασμού της δομής δυνάμεων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, έχοντας όμως πάντα υπόψη κατά απόλυτη προτεραιότητα το αξιόμαχο και τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολλά στρατόπεδα – και αυτό δεν είναι κρυφό – θα κλείσουν και για εξοικονόμηση δαπανών αλλά και γιατί πρέπει να ενισχύσουμε εκείνα τα στρατόπεδα που συμβάλλουν περισσότερο στη βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στην άμυνα της χώρας. Άρα λοιπόν και εδώ, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού το αξιολογούμε για να κλείσει έτσι ώστε με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο, με σεβασμό στους νόμους να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στους πολίτες της Τρίπολης και της Αρκαδίας για κοινωνικές, αναπτυξιακές και αθλητικές υποδομές προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.

Κάντε ένα σχόλιο