Από 14 έως 18 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις Μονάδες του ΑΤΑ, της ΔΑΥ και ΔΑΕ οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ). Σκοπός της είναι η ανάπτυξη θετικού πνεύματος πρόληψης των Ατυχημάτων διαμορφώνοντας τη νοοτροπία μέσω της καλλιέργειας “Παιδείας” ΑΠΕ και ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας την ευγενή άμιλλα μεταξύ του προσωπικού της ΠΑ.

Ο εορτασμός είναι ετήσιος και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, πραγματοποιούνται στις Μονάδες της ΠΑ διάφορες εκδηλώσεις όπως: Σύγκληση συσκέψεων, ενημερώσεων και διαλέξεων με θέματα Ασφάλειας Πτήσεων, πρόληψης στους χώρους εργασίας, οδικής συμπεριφοράς και αποφυγής επικίνδυνων καταστάσεων κ.α. Επιπλέον, σε ειδική τελετή γίνεται η ανάγνωση μηνύματος του κ. Α/ΓΕΑ και των Ημερήσιων Διαταγών του Α/ΑΤΑ και Διοικητών ΔΑΥ και ΔΑΕ, οι απονομές των βραβείων και των διακρίσεων στο προσωπικό που συνέβαλε στην πρόληψη και αποτροπή των Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ατυχημάτων Εδάφους καθώς και οι απονομές των Επάθλων Ασφαλείας Πτήσεων στις Μοίρες/Σμήνη σε εκείνες που πέτυχαν μηδενικό δείκτη ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τη φετινή χρονιά οι τελετές απονομής των βραβείων ΑΠΕ έλαβαν χώρα στην 110 ΠΜ για το ΑΤΑ, στην 112 ΠΜ για τη ΔΑΥ και στην 120 ΠΕΑ για την ΔΑΕ. Οι Μοίρες που πρώτευσαν είναι η 337 Μ από το ΑΤΑ, η 352 ΜΜΥΠ από τη ΔΑΥ και η 364 ΜΕΑ από τη ΔΑΕ.

Κάντε ένα σχόλιο