Ο κ. Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφθηκε την 22 Ιουνίου 2010, Μονάδες στην ΠΕ 79 ΑΔΤΕ, στη Σάμο.  Μέχρι το Μάρτιο του 2010 Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ήταν ο ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς που ανέλαβε Διοικητής της ΣΜΥ στα Τρίκαλα ενώ σήμερα Διοικητής είναι ο ταξίαρχος κ. Αναστάσιος Βίγλας. Σύμφωνα με το  Σαμιακό τύπο και οι δύο ταξίαρχοι είναι ιδιαίτερα  αγαπητοί στο λαό της Σάμου και πολύ επιτυχημένοι στο έργο τους. Από τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των μονάδων ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες στους Διοικητές και το προσωπικό των μονάδων.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος με τον ταξίαρχο κ. Αναστάσιο Βίγλα (αριστερά) και τον ταξίαρχο κ. Χρήστο Μανωλά (δεξιά)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: H νήσος Σάμος, περικεφαλαία, δόρυ και καρυοφύλλι, Ιωνικός κίωνας και τα ονόματα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, φιλόσοφου, μαθηματικού, φυσικού και θεολόγου του 5ου – 6ου αιώνα π.Χ. και του Λυκούργου ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αρχηγού της επανάστασης των Σαμίων το 1821. Συμβολίζει την έδρα της 79 ΑΔΤΕ (νήσος Σάμος), τους αγώνες του Έθνους και του Σαμιακού Λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (όπλα) και τη συνέχεια της Ελληνικότητας της Νήσου συνδεόμενη με την Ιωνία (κίωνας).

ΡΗΤΟ: “ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Ανδρέα Κάλβου “Ωδή εις την Σάμον”

Κάντε ένα σχόλιο