Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει απ’ ευθείας με τον ανώτερο Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή στο Αφγανιστάν, στρατηγό Στάνλυ Μακρύσταλ, πριν λάβει τελική απόφαση για το αν θα πρέπει να τον απομακρύνει λόγω των επίμαχων σχολίων του για μέλη της Αμερικανικής κυβέρνησης. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, θα συναντηθεί με τον στρατηγό Μακρύσταλ που εκλήθη πίσω στην Ουάσιγκτον για να λογοδοτήσει επί σχολίων του σε Αμερικανικό περιοδικό.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του προς το περιοδικό Rolling Stone, o στρατηγός Μακρύσταλ και συνεργάτες του φέρονται να χαρακτηρίζουν «κλόουν» ανώτερο αξιωματούχο της Αμερικανικής κυβέρνησης. Επίσης ο κ. Μακρύσταλ φέρεται να αναφέρει ότι «απογοητεύτηκε» κατά την πρώτη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα και να κατηγορεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, Κάρλ Άικενμπερρυ, ότι τον πρόδωσε σε διαμάχη για θέματα πολιτικής προς τη περιοχή.

Μόλις διάβασε το άρθρο, ο Πρόεδρος Ομπάμα προέβη στο ασυνήθιστο βήμα να διατάξει την επιστροφή του στρατηγού Μακρύσταλ στις ΗΠΑ για συνάντηση μαζί του, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι τα σχόλια του στρατηγού «εξόργισαν» τον Αμερικανό Πρόεδρο. Σχολιάζοντας το θέμα σε δημοσιογράφους ο κ. Ομπάμα παρατήρησε ότι ο στρατηγός Μακρύσταλ έδειξε κακή κρίση προβαίνοντας σε τέτοιες δηλώσεις. Επίσης ο κ. Γκέιτς σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι ο στρατηγός Μακρύσταλ έκανε σημαντικό λάθος. Ο κ. Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι ο Αμερικανός στρατηγός του ζήτησε συγνώμη και ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με άλλα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο για να ζητήσει και απ’ αυτά συγνώμη.

YouTube Preview Image

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο