Ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα εξώδικων δολοφονιών, Φίλιπ Ώλστον, εξέφρασε ανησυχία για τις στοχευμένες δολοφονίες από μέρους των ΗΠΑ και ζήτησε απ’ την Ουάσιγκτον να τερματίσει τις πυραυλικές επιθέσεις της CIA με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε βάρος Ισλαμιστών εξτρεμιστών. (Στο βίντεο βλέπουμε επίθεση UAV κατά ανθρώπινου στόχου)

YouTube Preview Image

Σε έκθεση του προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο κ. Ώλστον αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους στοχευμένες δολοφονίες επιτρέπονται στη διάρκεια μαχών, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν αυτές τις μυστικές πτήσεις και εκτός του πεδίου μάχης. Η Ουάσιγκτον παρατάσσει τη θεωρία περί «νόμου της 11ης Σεπτεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ώλστον, που της επιτρέπει να χρησιμοποιεί βία σε εδάφη άλλων χωρών στα πλαίσια του δικαιώματος της σε αυτοάμυνα.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μπιλ Μπάρτον, αρνήθηκε να σχολιάσει απόρρητες αποστολές, δήλωσε μόνο ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα συνεχίζει να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για την προστασία του Αμερικανικού λαού. Επίσης η CIA δηλώνει ότι όλες της οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες και υπόκεινται σε κυβερνητικούς ελέγχους.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο