O Πρόεδρος Ομπάμα δέχτηκε τη παραίτηση του στρατηγού Μακρύσταλ από το αξίωμα του ανώτερου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την παραίτηση του στρατηγού την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο, μετά από επίμαχα χλευαστικά σχόλια του κ. Μακρύσταλ και των συνεργατών του για αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε τον επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, για την θέση του κ. Μακρύσταλ, λέγοντας ότι έτσι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο στις προσπάθειες τους στο πόλεμο του Αφγανιστάν. Η πρόταση για το διορισμό του στρατηγού Πετρέους πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τη Γερουσία και ο κ. Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να κινηθεί γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του κ. Μακρύσταλ δεν ανταποκρίνονται στα επίπεδα συμπεριφοράς που αρμόζουν σε ανώτερο στρατηγό.

Εξάλλου, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Βρετανός υποστράτηγος Νικ Πάρκερ ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μετα την αποχώρηση του στρατηγού Μακρύσταλ.

Κάντε ένα σχόλιο