Εκατοντάδες ακτιβιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη μετά από απόφαση του Ισραήλ να τους απελάσει.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίνκ, και μέλη της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου, υποδέχτηκαν τους Τούρκους ακτιβιστές.

Παράλληλα, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι 7 άτομα που τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε πλοίο του στολίσκου, παραμένουν σε νοσοκομείο στο Ισραήλ, ενώ άλλοι τρεις, από την Ιρλανδία, την Αυστραλία και την Ιταλία, παραμένουν κρατούμενοι.

Τη Τετάρτη ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, υπεραμύνθηκε του τρόπου που η κυβέρνηση του χειρίστηκε το θέμα του στολίσκου πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια προς την αποκλεισμένη Γάζα και χαρακτήρισε τις επικρίσεις σε βάρος του Ισραήλ «υποκρισία».

Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι οι ακτιβιστές που μετέφεραν εφόδια προς τη Γάζα, έπεσαν θύματα της Ισραηλινής «κρατικής τρομοκρατίας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αμπάς πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι θέλουν να δουν να απονέμεται δικαιοσύνη, μετά την πολύνεκρη Ισραηλινή επίθεση και ζήτησε απ’ το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να σταματήσει την διεύρυνση των οικισμών στη Δυτική Όχθη.

Ο κ. Αμπάς επανέλαβε τα ίδια αιτήματα στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζώρτζ Μίτσελ, στη διάρκεια δίωρης συνάντησης των δύο αξιωματούχων.

Κάντε ένα σχόλιο