Οι αρχές στη Τζαμάικα ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον Κρίστοφερ «Ντούντου» Κόουκ, γνωστό ως άρχοντα των ναρκωτικών ο οποίος καταζητείτο και στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο Κόουκ συνελήφθη την Τρίτη στο παρεκκλήσι της Αγ. Αικατερίνης που βρίσκεται στα προάστια της τζαμαϊκανής πρωτεύουσας Κίνγκστον. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη σύλληψη του Κόουκ συνέβαλε ενεργά και ένας ντόπιος ιερέας.

Ο Κόουκ καταζητείται στις ΗΠΑ για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν στείλει ένταλμα σύλληψης για τον Κόουκ στη τζαμαϊκανή κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ο πρωθυπουργός Bruce Golding αρχικά δεν έκανε δεκτό το αίτημα με το επιχείρημα ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν ήταν νόμιμα.

Σε απάντηση στην κριτική που δεχόταν ο κ. Golding πρόσφατα δήλωσε ότι ο Κόουκ θα πρέπει να συλληφθεί και να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Τον περασμένο μήνα, στρατιώτες και αστυνομικοί, στο Κίνγκστον ξεκίνησαν επιχείρηση για την σύλληψη του Κόουκ. Εισέβαλαν στη φτωχογειτονιά του Τίβολι Γκάρντεν που ήταν υπό την επιρροή του Κόουκ προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τον πιέσουν να παραδοθεί. Τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο