Αρχίζει σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο στην Μουσκόκα του Καναδά, βόρεια του Τορόντο, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 8. Παράλληλα η αντίστοιχη σύνοδος του G-20 θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο το Σάββατο και τη Κυριακή.

Αναμένεται ότι η Ομάδα των 8 θα εξετάσει θέματα ειρήνης και ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Η σύνοδος της Ομάδας των 20 θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση των καλύτερων τρόπων που θα οδηγήσουν την διεθνή οικονομία σε σταθερότερη ανάκαμψη. Οι χώρες του G20 είναι υπεύθυνες για το 90% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 80% του διεθνούς εμπορίου.

Στο μεταξύ, οι αρχές του Τορόντο ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν ένα άτομο μετά από έρευνα σε αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της Συνόδου Κορυφής των G-20 και ανακάλυψαν όπλα και επικίνδυνα υλικά.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν στη ΦτΑ ότι ο άντρας συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο και ότι υπήρχαν πολλά όπλα και μπιτόνια μέσα στο αυτοκίνητο. Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των μπιτονιών.

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο