Συνολικά 91 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη χθες, πρώτη επέτειο από την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας γνωστοποίησε τις συλλήψεις, χωρίς ωσόσο να προσδιορίσει τους λόγους ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν. «Δεν υπήρξε καμμία αντιπαράθεση», διευκρίνισε.

Μικροσυγκρούσεις σημειώθηκαν χθες στην Τεχεράνη ανάμεσα σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και τις δυνάμεις της τάξης, κυρίως στις εγκαταστάσεις των δύο παν/μιων της πρωτεύουσας.

(ακολουθεί βίντεο με τις συγκρούσεις πριν ένα έτος)

YouTube Preview Image

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιστοσελίδες, μικρές ομάδες αντιφρονούντων προσπάθησαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, όμως απετράπησαν από την ογκώδη ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης.

Οι αρχές είχαν απαγορεύσει οποιαδήποτε διαδήλωση, αλλά και οι δύο σημαίνουσες προσωπικότητες της φιλομεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και Μέχντι Καρουμπί είχαν καλέσει τον κόσμο να μη διαδηλώσει προκειμένου να αποφευχθεί νέο κύμα καταστολής του κινήματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο