Τους 31 Έλληνες κρατούμενους στις φυλακές της Μπιρ Σέβα επισκέφθηκε από τη 1:30 το μεσημέρι μέχρι τις 8:10 το βράδυ ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ-Αβίβ.

Ο Έλληνας πρέσβης επικοινώνησε με τους περισσότερους από αυτούς και, όπως μετέφερε, στην πλειονότητά τους είναι καλά στην υγεία τους, ενώ κρατούνται στην καινούργια πτέρυγα των φυλακών, χωριστά άνδρες από γυναίκες, σε κελιά των δύο ατόμων.

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι, ελάχιστοι εξ αυτών, οι οποίοι χρίζουν φαρμακευτικής αγωγής, λόγω χρόνιων παθήσεων και τα φάρμακά τους τούς είχαν αφαιρεθεί. Ο Έλληνας διπλωμάτης ζήτησε από το διευθυντή των φυλακών να τους χορηγήσουν ξανά τα φάρμακά τους.

Όπως ανέφερε ο πρέσβης κ. Λουκάκης υπήρχε και μία περίπτωση κρατούμενου, του κ. Βαγγέλη Πησία, ο οποίος είναι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χτυπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματός τους. Όπως τον ενημέρωσε ο ίδιος, είχε χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της κατάληψης του πλοίου από Ισραηλινούς κομάντος, ενώ ο ξυλοδαρμός του επαναλήφθηκε όταν τον αποβίβασαν στο λιμάνι του Ασντόντ.

Στο σύνολό τους οι κρατούμενοι τόνισαν, μιλώντας στον Έλληνα διπλωμάτη, ότι θεωρούν άδικη και παράνομη τη σύλληψή τους. Ζήτησαν δε να τους επισκεφθεί άμεσα δικηγόρος, να επικοινωνήσει η ελληνική πρεσβεία με τις οικογένειές τους και να τους ενημερώσει για την κατάστασή τους και να τους επιτραπεί η νόμιμη τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο διευθυντής των φυλακών της Μπιρ-Σέβα δήλωσε ότι θα ικανοποιηθεί αύριο και πως θα τους δοθεί η δυνατότητα το τηλεφώνημα να είναι διεθνές.

Τέλος, οι ισραηλινές αρχές δεσμεύτηκαν ότι από σήμερα οι κρατούμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν και να έχουν επισκεπτήριο από το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας σε καθημερινή βάση και για όσο κρατηθούν.

ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική

Κάντε ένα σχόλιο