Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ τόνισε ότι ο Λίβανος θα είναι υπόλογος αν προκύψουν βίαια αποτελέσματα από την αποστολή πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια που πρόκειται να αναχωρήσει από λιμάνι της χώρας του τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Μπαράκ δήλωσε την Δευτέρα ότι οποιαδήποτε προσέγγισης Παλαιστινιακών εδαφών από θαλάσσης μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της βίας. Όπως ο ίδιος τόνισε η κίνηση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την στιγμή που ο Ισραηλινός αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας επιτρέπει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Ισραηλινός Υπουργός έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ Μπαν Κι-Μουν στη Νέα Υόρκη.

Την Κυριακή, το Ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μέτρα για την χαλάρωση του χερσαίου αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας και δεσμεύτηκε να επιτρέψει την είσοδο όλων των μη στρατιωτικών προϊόντων στην Παλαιστινιακή περιοχή.

Νωρίτερα την Δευτέρα ο Λίβανος έδωσε άδεια σε πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια να πλεύσει στην Κύπρο καθοδόν προς της Γάζα.

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Γκάζι Αρίντι έδωσε άδεια στο πλοίο, που φέρει την ονομασία Τζούλια, να αποπλεύσει προς την Κύπρο λέγοντας ότι δεν μπορούσε να επιτρέψει στο πλοίο να μεταβεί απευθείας στην υπό Ισραηλινό αποκλεισμό περιοχή γιατί ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εκπρόσωπος του πλοίου, από το κίνημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη», δήλωσε ότι το ταξίδι αναμένεται να αρχίσει από τον λιμένα της Τριπόλεως του Λιβάνου, στις επόμενες μέρες.
ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο