Η Δημοσιογραφική Οργάνωση Νοτιοανατολικής Ευρώπης καταδίκασε έντονα την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 98.9 FM της Αθήνας και υπεύθυνο ύλης του δημοφιλούς κοινωνικοπολιτικού διαδικτυακού μπλόγκ «Τρωκτικό».
YouTube Preview Image

Η SEEMO, όπως η Δημοσιογραφική Οργάνωση Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι ευρύτερα γνωστή, από τα αρχικά των αντίστοιχων Αγγλικών λέξεων, απαρτίζεται από εξέχοντες αρθρογράφους και παράγοντες των μίντια από τις χώρες την Νοτιοανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης και είναι επίσημο μέλος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Τύπου.

Η ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την δολοφονία μεταδόθηκε στα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και παρέχει τις εξής λεπτομέρειες για το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου: Κατά την SEEMO, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του Σωκράτη Γκιόλια και τον ενημέρωσε ότι κάποιος επιχειρούσε να κλέψει το αυτοκίνητό του. Εκείνος έτρεξε να δει τι συμβαίνει και όταν έφθασε στην είσοδο της πολυκατοικίας του δέχτηκε καταιγισμό σφαιρών από ομάδα αγνώστων με αποτέλεσμα να πεθάνει επί τόπου. Τρείς ύποπτοι διέφυγαν από τον χώρο της δολοφονίας και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Ο Oliver Vujovic, Γενικός Γραμματέας της SEEMO απέστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γκιόλια, καθώς επίσης στους φίλους και τους Έλληνες συναδέλφους του για τον τραγικό χαμό του. Όπως είπε, αυτή είναι μια ακόμα μαύρη ημέρα για την δημοσιογραφία και το πλήγμα είναι ιδιαίτερα βαρύ επειδή χάθηκε ένας τόσο αξιόλογος συνάδελφος.

Ο Vujovic πρόσθεσε ότι το φοβερό αυτό έγκλημα έχει προκαλέσει ανησυχίες στην οργάνωσή του. Παράλληλα τόνισε πως ενέχει τεράστια σπουδαιότητα να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες που φέρουν την ευθύνη για την δολοφονία το συντομότερο δυνατόν. Η SEEMO ζητά από τις αρχές και την αστυνομία της Ελλάδας να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τα άτομα που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Μεγάλες Αμερικανικές εφημερίδες όπως η New York Times και η Washington Post δημοσίευσαν αμέσως στις διαδικτυακές εκδόσεις τους σχετική ανταπόκριση του ειδησεογραφικού Πρακτορείου Associated Press από την Αθήνα στην οποίαν αναφέρεται επίσης ότι κάλυκες πυροβόλου που περισυνέλεξε η αστυνομία από την σκηνή του εγκλήματος υποβλήθηκαν σε βαλλιστικά τεστ τα οποία και έδειξαν ότι προήλθαν από δύο όπλα που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Οι ανταποκριτές του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου στην Ελληνική πρωτεύουσα υπενθυμίζουν ότι η τρομοκρατική αυτή οργάνωση είχε επιτεθεί πέρσι με όπλα και εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού όπου και άφησε προκήρυξη στην οποίαν ανέφερε: «Δημοσιογράφοι, αυτή την φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, αλλά την επόμενη φορά θα μας βρείτε στα σπίτια σας».

ΠΗΓΗ:VOA

Κάντε ένα σχόλιο