Στο πλαίσιο της χθεσινής κοινής συνεδρίασης του Ανωτάτου Κυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στη Σόφια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Anyu Angelov με τον οποίο συζήτησε για όλο το πλέγμα της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στον τομέα της αεροπορικής συνεργασίας, καθώς ο βουλγαρικός εναέριος χώρος είναι συνδεδεμένος με το CAOC της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ. Αντικείμενο των συνομιλιών τους ήταν επίσης οι κοινές δραστηριότητες των δύο χωρών στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργών Αμύνης της ΝΑ Ευρώπης (SEEDMC) και της δύναμης της πολυεθνικής Ταξιαρχίας NA Ευρώπης (SEEBRIG), που τελεί υπό τις εντολές της, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ομάδα Μάχης (HELBROC) στην οποία εκτός από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέχουν επίσης η Ρουμανία και η Κύπρος.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Angelov μίλησαν επίσης για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ το 2012 υπό ελληνική ευθύνη (NRF 2012).

Τέλος, οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για τη συνεργασία στο στρατιωτικό πεδίο, παρουσία των δύο πρωθυπουργών.

Κάντε ένα σχόλιο