Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί σήμερα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ νέων εποικιστικών σχεδίων τον περασμένο Μάρτιο.

Στην συνάντηση στο Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την Ισραηλο-Παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και γενικότερα θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή όπως το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο κ. Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι επιτυχία της επίσκεψης του θα είναι να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για να ξεκινήσουν απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες με τους παλαιστίνιους.

Η τελευταία του επίσκεψη στις ΗΠΑ έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ για την κατασκευή 1.600 νέων εβραϊκών κατοικιών στην, κυρίως αραβική περιοχή, της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν επικρίνει την ανακοίνωση η οποία είχε γίνει ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Ισραήλ.

Μετά την συνάντηση Ομπάμα- Νετανιάχου τον Μάρτιο δεν είχε δοθεί η δυνατότητα για φωτογραφίες, ωστόσο αυτή τη φορά τηλεοπτικά συνεργεία και άλλα Μέσα Ενημέρωσης θα βρίσκονται στο Λευκό Οίκο και οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις.

Κάντε ένα σχόλιο